AA Gent trekt met Asare naar Geschillencommissie

Eersteklasser AA Gent weigert het voorstel tot minnelijke schikking van twee speeldagen schorsing en 600 euro geldboete dat het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandagochtend voorstelde voor verdediger Nana Asare. Dat heeft Gent-manager Michel Louwagie vanavond bevestigd aan persagentschap Belga.

De club verschijnt dinsdagmiddag met de speler voor de Geschillencommissie. Een ingreep in de toegevoegde tijd van de partij tegen Standard (1-2 nederlaag voor Gent) waarbij Asare Standard-spits Igor De Camargo onderuithaalde, noopte scheidsrechter Alexandre Boucaut zondag tot een rode kaart. Ook het Bondsparket leek maandag onder de indruk van de overtreding, in de vordering vermeldde het dat het ging om "een fout die de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar kon brengen".

Gent koos om een schorsingsvoorstel van twee speeldagen voor de fase maandag niet te aanvaarden. "Dus trekken we morgen naar de Geschillencommissie om onze zaak te bepleiten", aldus Gent-manager Louwagie. Afwachten of de club de commissie kan overtuigen van een lichtere sanctie. Als dat niet lukt, mist Asare de komende twee wedstrijden, op 26 december uit tegen KV Kortrijk en op 17 januari op verplaatsing bij Moeskroen-Péruwelz.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA