AA Gent sluit seizoen af met ruime zege en zuivere hattrick Habibou

PHOTO_NEWS
AA Gent heeft zijn kwakkelseizoen in schoonheid afgesloten met een 4-0-zege. Habib Habibou rolde Lierse haast in z'n eentje op met een loepzuivere hattrick in de eerste helft. De Fransman miste ook nog een penalty. Kage legde de eindstand vast. Lierse had dan weer veel pech. De Pallieters troffen drie keer het doelkader.

Er stond niets meer op het spel in groep A en dus kregen tal van jongeren een kans in de Ghelamco Arena. AA Gent-coach Peter Balette liet de 19-jarige Ruyssen debuteren en ook Locigno, Vandeputte en Vitas verschenen aan de aftrap. Stanley Menzo gunde onder anderen El Messaoudi, Badr, Kasmi en Tahiri speelminuten.

De thuisploeg startte het best aan de wedstrijd. Vooral het duo Habibou-Vandeputte liet zich opmerken in de openingsfase. Zo moest Lierse-doelman Berezovskyi zich reppen om een lobbal van Habibou uit zijn kooi te houden. Wat later redde hij een schot van Vandeputte na een combinatie met diezelfde Habibou.

Penaltymisser
Op het halfuur begonnen vijf dolle minuten voor AA Gent. Habibou opende de score door een hoekschop binnen te koppen en kon vier minuten later een kopbal van Ruyssen binnentikken. Een minuut later versierde de Fransman een strafschop na een fout van El Messaoudi. Habibou mocht zelf trappen, maar Berezovskyi redde.

3-0 buitenspel
Lierse kon af en toe dreigen en trof twee keer de paal. Eerst via Tahiri en wat later via Diagne. Net voor het rustsignaal lukte 'Superbibou' zijn zuivere hatttrick door een voorzet van Milicevic binnen te koppen. In de herhaling bleek dat Habibou buitenspel stond. 3-0 was de wat overdreven ruststand.

De tweede helft was iets minder spectaculair. Lierse kwam beter in de wedstrijd en kreeg ook meer kansen. Kasmi en Wanderson hadden geen geluk bij de afwerking.

Aan de overkant kostte een aarzeling Habibou zijn vierde doelpunt van de avond. Losada deed de AA Gent-fans opgelucht ademhalen door op de lat te schieten. Invaller Kage knalde de 4-0 op het bord na knap voorbereidend werk van Gavazaj. In de slotfase hield een ijzersterke Sels zijn netten droog.

PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS