AA Gent scoort halfdozijn goals tegen zwak Eupen, Depoitre krijgt eerste speelminuten als invaller

Photo News
KAA Gent
GNT
KAA Gent GNT
6
1
KAS Eupen EUP
EUP
KAS Eupen
Ortwin De Wolf zal zich zijn officieel debuut voor Eupen nog lang heugen. De doelman stond in een schietkraam tegen AA Gent, dat geen partij had aan de Oostkantonners.

De feestelijkheden werden al vroeg ingezet bij de Buffalo’s. Er waren nog geen twee minuten gespeeld, toen Plastun een hoekschop van Odjidja binnenkopte. Michael Ngadeu kon niet achterblijven tegenover zijn maatje centraal achterin. Op een hoekschop van alweer Odjidja knikte de Kameroener zijn tweede in twee competitiewedstrijden binnen. Er waren nota bene nog geen tien minuten gespeeld.

Laurent pruttelde aan de overkant tegen met een vrijschop die op de paal strandde, maar verder moest Eupen vooral ondergaan. De Buffalo’s hadden voor de rust 69 procent balbezit. Nummer drie was voor Roman Bezus, die een perfecte kromme voorzet van Lustig overhoeks inkopte. Handspel van Siebe Blondelle liet Yaremchuk toe om vanop de stip feilloos 4-0 aan te tekenen. Het sein om Laurent Depoitre te laten opwarmen, waarbij een gejuich opsteeg alsof AA Gent een vijfde keer gescoord had. Die vijfde goal kwam er bijna nog voor rust, maar De Wolf had een uitstekende save in huis op de poging van David.

Na de rust zat AA Gent al met zijn gedachten bij de Europese verplaatsing naar Larnaca. De Buffalo’s lieten het tempo zakken, Jess Thorup haalde Lustig en Odjidja naar de kant. Kaminski moest al eens ingrijpen op een poging van Laurent, maar op een kopbal van Blondelle moest hij zich gewonnen geven.

Met nog iets meer dan 20 minuten te gaan, mocht Laurent Depoitre zijn eerste speelminuten maken voor de Buffalo’s. Veel kon ‘Lolo’ niet meer tonen, want de wedstrijd was toen al lang gespeeld. Op uitstekende voorzetten van Castro-Montes legden Bezus en David de eindstand vast.

Photo News
BELGA
BELGA
Photo News6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny buyse

  @Jan Dewolf, tja dat is dus 22 officiële wedstrijden zonder de PO. Dan is het nog te hopen dat er dan zo geen zwakke teams meer inzitten waar je met 6 of 7-0 tegen wint in 1A want daar heb je toch niks aan en wordt je er bovendien niet sterker van om Europees dan te kunnen concurreren.

 • Jan Dewolf

  Danny , er zijn 24 profteams : logisch zou zijn 2 reeksen van 12 zowel in 1A als 1B en 3 PO's met telkens 8 teams . PO1 met 1-8 van 1A voor de titel en Europese tickets , PO2 met nr 9 - 12 van 1A en nr 1 - 4 van 1B voor behoud en promotie en PO3 met nr 5 - 12 om degradatie naar Amateurs . Dan speelt iedere club 36 matchen en geen 42 ( Charleroi ) of 30 ( Lokeren ) en zijn we verlost van schijnvertoningen zoals in de huidige PO2 of 1B .

 • danny buyse

  @Erik Audenaert, dan moeten we 6 keer tegen mekaar spelen om een voldoende aantal wedstrijden te komen of overschakelen naar een competitie met de beste 8 van Nederland en België.

 • Louis Meeus

  Eupen is 1A onwaardig.

 • Erik Audenaert

  Danny Buyse , dat bewijst dat 1a van de Belgische competitie maar vijf of zes ploegen heeft die echte toppers zijn , de rest moet naar 1b .