AA Gent nadert top zes tot op één punt door winst tegen Moeskroen

BELGA
AA Gent heeft Moeskroen opzij gezet met 3-1. De Buffalo's kenden een rustige avond in de Ghelamco Arena en kwamen nooit in problemen. Na doelpunten van Kalu en Kubo in de eerste helft was de wedstrijd al beslist. Perbet scoorde in de tweede helft van op de stip. Moeskroen maakte nog een eerredder via Stojanovic. Door deze overwinning springt Gent over Racing Genk naar de zevende plaats, op één punt van play off 1. Voor Moeskroen ziet het er vrij beroerd uit. Samen met Westerlo is het nog de enige degradatiekandidaten. De ploeg van Rednic staat laatste met 18 punten, 4 minder dan Westerlo.

De wedstrijd was nog maar zeven minuten bezig wanneer AA Gent zorgde voor de eerste goal van de avond. Na een voorzet van Saief viel de bal met wat geluk bij Kalu, hij twijfelde niet en trapte de 1-0 binnen. De Buffalo's draaiden de gashendel verder open en bleven zoeken naar de 2-0. Deze viel na een mooie actie van Gent. Gigot gaf een prachtige pass richting de Japanner Kubo. Die nam de bal aan en werkte rustig overhoeks af. 2-0 voor Gent en Vanhaezebrouck op rozen.

De tweede helft was een maat voor niks. Moeskroen begon gretig maar zag hun inzet gestopt worden door een penaltyfout op Perbet. Bij een voorzet werd de spits neergetrokken en Geldhof floot voor een penalty. Perbet trapte zelf de 3-0 binnen van op de stip. Door deze 3-0 was het over and out voor de rode lantaarn. Toch was het Moeskroen die nog scoorde. Het was Stojanovic die laat in de wedstrijd de eerredder binnen tikte. De overwinning van Gent kwam nooit meer in gevaar en ze speelden de match volwassen uit.

Een uitgebreid verslag van onze man in de Ghelamco Arena leest u op HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor slechts 1 euro.

Kubo werkte een mooie aanval af en zorgde voor de 2-0
BELGA Kubo werkte een mooie aanval af en zorgde voor de 2-0