AA Gent houdt derde plaats vast, RC Genk naar barrages

AA Gent derde en naar de derde voorronde van de Europa League. RC Genk vierde en naar een dubbel barrageduel tegen Charleroi. Dat is het verdict na een kansarm duel in de Ghelamco Arena, dat wel tot het einde spannend bleef.

Lees het verslag van onze man in het stadion nu op HLN SPORT PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 5 weken lang voor 1 euro!

AA Gent begon met een reeks corners - na twaalf minuten stond het op dat vlak al 5-0 - aan de cruciale wedstrijd, maar veel doelgevaar leverden die niet op in een kansarme eerste helft. Opschrikken was het van Gentse zijde bij een afschamper van Milicevic en een afgekeurde goal van Simon. Die laatste toonde zich alert toen Bizot een hard schot van Neto afweerde, maar nam bij de rebound Walsh mee in zijn vlucht. Vertenten floot terecht voor een overtreding. RC Genk speelde al even weinig klaar en hield het bij twee mislukte pogingen van Kebano. Op slag van rust applaus in het stadion: Kums en co haalden de Lyon-variant nog eens boven bij een vrije trap van Milicevic. Leuk voor de mensen, de Zwitser mikte dit keer echter in de tribunes.

Saief, Milicevic en Nielsen tekende voor de eerste kansjes van het tweede bedrijf. Allemaal veel te weinig om Bizot te verontrusten. Omdat enkel RC Genk absoluut moést scoren, riep Peter Maes op het uur De Camargo en Karelis naar het front. De Limburgers konden de druk op het thuisdoel wel verhogen, maar de verlossende 0-1 zat er werkelijk geen moment in. Aan de overzijde sprongen de Buffalo's slordig met de schaarse countermogelijkheden. Zo bleef het tot het einde spannend. Vier extra minuten moest de Ghelamco Arena nog bij bibberen, toen was de derde plaats een feit. Voor RC Genk duurt het seizoen nog een week langer. "Charleroi zit in een positieve flow, wij moeten dit even verwerken", zei Genk-coach Peter Maes na afloop. "Jammer dat we het hier niet konden afmaken, maar we hebben nóg een kans."

BELGA
belga
photo_news