AA Gent heeft geen kind aan Waasland-Beveren en vestigt met elfde thuiszege op rij record

Photo News
KAA Gent
GNT
KAA Gent GNT
2
0
Waasland-Beveren WBE
WBE
Waasland-Beveren
Feilloos. AA Gent blijft in de Ghelamco de perfectie zelve. De Buffalo’s pakten tegen Waasland-Beveren -een maatje te klein toch- een elfde thuiszege op rij én een clubrecord. Onbewogen. Waar stopt dit?

Een uurtje bleef het spannend, AA Gent-Waasland-Beveren. Nu ja, spannend. Bloedstollend was het nu ook weer niet, hoor. Eerder interessant. Ondanks dat het overwicht in zowat alle facetten van het spelletje had, stond Gent namelijk lang slechts 1-0 voor. En dan weet je maar nooit.

Yaremchuk had al vroeg een blunder van Wiegel -what’s in a name?- afgestraft. De Duitse rechtsback stond anderhalf uur lang wankel op de benen. Hij was niet de enige bij de bezoekers. Die stonden op zich wel goed -Mercier kan iets neerzetten, W-B verloor nog niet onder de Fransman (6 op 12)- maar kwamen te vaak een stapje te laat.

Photo News

Eéntje stak er bij de bezoekers bovenuit. Nordin Jackers. Vanavond zat het er nooit in, maar die jongen gaat nog punten pakken dit seizoen. Een kopbal van Depoitre, een plaatsbal van Dompé en een vrijschop van Bezus hadden er bij menig doelman wél ingezeten. Aan het heerlijke buitenkantje van Depoitre (66’) kon hij echter niks doen. Eerder had ook Ngadeu gescoord, maar zijn knappe goal werd door de VAR afgekeurd voor buitenspel. Nochtans was zelfs mét lijn niet te zien waar en wanneer Ngadeu precies in offside stond.

Soit, de Gentenaars maalden er niet om. Elf op een rij: dat record pakken ze Thorup en co niet meer af.

Photo News
Photo News
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
Photo News6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  Ee is één ploeg die DIT seizoen al gejankt heeft over te veel speeldagen en te weinig rust tussen de matchen door en weet ge welke ploeg Teirlynck ? Juist ja....Jullie mogen NU al stoppen met janken. Dat is nogal niet redelijk kinderlijk als ge 3 weken terug al aan het 'bleiten' zat.

 • Wouter Van de Walle

  Luc Lepinson, en gij zijt Gent-supporter? Op Brugge lijkt mij nog altijd buitenshuis.. Hier gaat het over thuiszeges. En kleintjes of niet, je moet het nog altijd doen, zullen er niet veel zijn die dat kunnen zeggen

 • eric debanne

  Beveren heel zwak en die verdediging een echt gruyere ......! Gent moest zelf niet super spelen om te winnen ...

 • luc teirlynck

  @luc lepinson op Brugge is het verlopen als volgt 1-0 mooi goal van Brugge na 15 min moet Ritz normaal zijn 3 de geel ontvangen, 22 min een niet gefloten Penalty voor gent en laat ons eerlijk zijn als je dan Op 2-0 komt en je speelt tegen 12 man weet je als speler of team dat er niks te verdienen valt om op Brugge punten te pakken Moet je al postjes pakken In de kbvb om dan alles te regelen mocht het niet meegaan . We zullen zien in de terug match of fcb niet gaat janken Van te veel matchen

 • Mike Vanderkerken

  De scheidsrechters interpreteren de VAR zoals het hen uitkomt. Op zich was het 3-0. Een beetje meer vertrouwen in je club Luc.