Ga naar de mobiele website
^ Top

AA Gent geeft het weer weg

Invaller Matthys bezorgt KV Mechelen late gelijkmaker

De nul is weg voor AA Gent. Met een doelpunt van uitblinker Kalu zag het er zelfs lang naar uit dat de Buffalo's de volle buit zouden pakken Achter de Kazerne, maar een late gelijkmaker van Tim Matthys bezorgde KV Mechelen een derde gelijkspel in evenveel speeldagen.

Na de Europese uitschakeling tegen Altach en een nul op zes in de competitie, had AA Gent dringend punten nodig. Lange tijd zag het ernaar uit dat het er drie zouden worden. Maar Gent liet de kansen liggen om zijn voorsprong uit te diepen en Mechelen knokte zich op wilskracht terug in de wedstrijd, met een verdiende late gelijkmaker tot gevolg. Gent gaf het na de rust weer weg.

Henk Vanhaezebrouck schudde zijn team flink dooreen, want in vergelijking met de wedstrijd tegen Antwerp kwamen er zes nieuwe spelers aan de aftrap. AA Gent kon opnieuw een beroep doen op doelman Kalinic en recordaankoop Andrijasevic, maar ook Gigot, Kalu, Marcq en Coulibaly kregen een plaats in de basis. Asare bleek niet fit genoeg voor de wedstrijdselectie. Vanhaezebrouck bracht niet alleen nieuwe namen, hij pakte het ook tactisch anders aan.

AA Gent startte met een viermansdefensie en hield met Kubo links en Kalu rechts de flanken dubbel bezet. De Buffalo's begonnen gretig aan de partij. KV Mechelen moest in het openingskwartier achteruit, maar één euvel bleef bij Gent overeind: het overwicht resulteerde nauwelijks of niet in doelgevaar.

BELGA

Dat kwam er wel van de thuisploeg, toen Drazic plots verschroeiend uithaalde, maar Lovre Kalinic liet zich niet verrassen. De Kroaat zorgde met zijn rust en uitstraling meteen voor meerwaarde bij de Gentenaars. Het schot van Drazic leidde wel een tijdelijke kentering in, want KV Mechelen herstelde het evenwicht. Dat gebeurde vooral op wilskracht, want het ontbrak de thuisploeg aan ideeën om het Gent echt moeilijk te maken. Even na het halfuur kwam Gent op voorsprong, na een goed uitgesponnen aanval over vier stationnetjes. Coulibaly behield de 'cool' om de bal op het juiste moment voor doel te brengen, waar Kalu perfect afwerkte. De Nigeriaan onderstreepte daarmee zijn goeie wedstrijd, want in de duels zette hij Cobbaut meer voor schut dan hem lief was.

De goal van Kalu vormde de inleiding tot een sterk Gents kwartier, deze keer wel gekruid met doelgevaar. Damien Marcq speelde een stuk beter dan de voorbije weken en zette achtereenvolgens Coulibaly en Kubo met een uitgemeten pass alleen voor doel. Coulibaly liet zich nog ringeloren door De Witte, Kubo mikte de wenkende kans over. En dan was er ook nog een kopbal van Andrijasevic, die Coosemans tot een stevige ingreep dwong. Om maar te zeggen dat Gent bij de rust best met meer dan één doelpunt had kunnen leiden. De Buffalo's lieten Mechelen na de rust terug in de wedstrijd komen. Gigot bracht redding toen Drazic de gelijkmaker aan de voet had, Gent liep risico's in enkele forse scrimmages voor het doel van Kalinic. Eén tegenaanval had de Gentse zege helemaal binnen kunnen halen. Kalu - weer hij - leverde de bal piekfijn af bij de tweede paal, maar Kubo mikte voor open doel onbegrijpelijk naast. Even later kende de Japanner pech. Weggestuurd door Marcq, mikte hij de bal op de paal. Gent zou zich dat gemis van kansen beklagen, want met een welgemikte trap bezorgde Tim Matthys de thuisploeg een verdiend punt.

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Eddy Vervaet

  De lachertjes zullen op het einde van het seizoen nog lachen,maar dan groen.Gantoise...

 • randy ghesquire

  Mwahaha . Ze gaan er op vooruit .

 • sven de groote

  Ik focus me op de club die ik altijd zal steunen. Ik zag een gretig Gent dat zeker niet slecht speelde. Jammer dat de efficiëntie ons weeral wat in de steek laat. Een wedstrijd die Gent eigenlijk moet winnen. COBW!!

 • stefan vandamme

  Gent rukt zich los van de laatste plaats en stijgt naar 13 de positie.

 • steve umoeder

  schuld van club

Meld een bug