AA Gent dankt geweldige Padt in 1-4 zege op Kortrijk

PHOTO_NEWS
Een efficiënt AA Gent heeft KV Kortrijk voor de derde keer dit seizoen opzij geschoven. 1-4 werd het in het Guldensporenstadion, al geeft de uitslag echt wel een vertekend beeld van de wedstrijd. Man van de match was immers Gent-doelman Padt. De Nederlander demonstreerde zijn klasse met een handvol supersaves. Zijn overbuur Van Hout was minder secuur deze avond. Hij ging niet vrijuit bij twee Gentse goals. Brüls en Mboyo profiteerden optimaal. Voor de Buffalo's was het de eerste zege in play-off I sinds de 3-0 overwinning op de openingsspeeldag tegen Standard.

Gent leeft dus nog. Na de nederlagen tegen Anderlecht en Club Brugge kreeg de ploeg van Sollied bakken kritiek. Dat enkele sterkhouders geblesseerd moesten toekijken, werd schromelijk over het hoofd gezien. Een defensie Bâ-Nahayo met daarvoor N'Diaye of een defensie Melli-Arzo en Thijs als schokbreker. Die keuze is snel gemaakt. Deze avond kon Sollied nog eens over optie twee beschikken. Met ook nog de terugkeer van Jorgensen stond Gent terug compleet.

Padt onklopbaar
Kortrijk ging het best van start. De troepen van Vanhaezebrouck spelen fantastisch voetbal en dat vertaalde zich al in een vroege goal van Pavlovic. Hij verschalkte Padt laag in de hoek. Vanaf dan ranselde de Nederlandse goalie van Gent elke inzet uit zijn doel. Stuk voor stuk klassesaves waren het. Vooral de redding op een vluchtschot van Nfor was formidabel. Die haalt zeker de wereldpers. Ook Chavarria, Monrose en Dejaegere vloekten op de doelman. Boeckx zag vanop de bank dat zijn toekomst niet meer bij de Buffalo's ligt.

Mboyo op dreef
Gent kreeg de bal wel tegen de touwen. Mits wat hulp van Van Hout. De boomlange goalie had een offday en ging twee keer niet vrijuit. Eerst bij een houdbare schuiver van een sterke Mboyo. Vervolgens kwam hij onoordeelkundig uit zijn doel gelopen. Brüls lachte zijn tanden bloot. Bij de eerste (kopbal)goal van Mboyo en de tweede van Brüls op pass van Coulibaly had Van Hout geen verhaal. In de stand springt Gent dankzij de overwinning met 34 punten voorlopig over landskampioen Racing Genk naar de derde plaats, KV Kortrijk blijft zesde met 28 punten.

Club-Anderlecht
Morgenavond staan in POI twee absolute krakers op het programma. Club Brugge ontvangt om 18u in het Jan Breydelstadion Anderlecht met de leidersplaats als inzet. Paars-wit staat momenteel aan de leiding met 39 punten, eentje meer dan de Bruggelingen. Landskampioen Racing Genk sluit om 20u30 de speeldag af met de klepper tegen Standard, dat nog steeds op zoek is naar zijn eerste overwinning in POI.

Pavlovic opende de score.
BELGA Pavlovic opende de score.
Mboyo en Brüls scoorden elk twee keer.
BELGA Mboyo en Brüls scoorden elk twee keer.
Thijs, Smolders en Jorgensen lieten Gent weer beter voetballen.
BELGA Thijs, Smolders en Jorgensen lieten Gent weer beter voetballen.
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00