5 redenen waarom Antwerp niet meer uit de top zes valt

Yehor Nazaryna, Amara Baby en Lior Refaelov.
BELGA Yehor Nazaryna, Amara Baby en Lior Refaelov.
Antwerp is de pad in de korf van de G5. De Great Old nestelde zich na zes speeldagen als enige 'kleine' club in de top zes die zoals algemeen bekend recht geeft op een ticket voor play-off 1. Vorig seizoen kampeerde Antwerp bijna het hele seizoen in de top zes, maar liep het in de laatste rechte lijn toch nog mis. Het seizoen is nog jong, maar de sterren staan gunstig.

1. Competitiekennis

KV Kortrijk (2.229 duels), Lokeren (2.087) en Charleroi (2.072) doen weliswaar nog beter, maar Luciano D'Onofrio slaagde erin om een spelersgroep samen te stellen met bijna 2.000 wedstrijden in onze competitie op de teller. Met Van Damme, Refaelov, Haroun, Bolat, Mbokani, Baby en De Winter heeft Antwerp zeven spelers met 100 of meer duels in onze Jupiler Pro League in de benen. Daniel Opare (98) vervoegt binnenkort dat selecte groepje nog. De Belgische competitie heeft met andere woorden nog weinig geheimen voor de selectie van Antwerp. 1.907 wedstrijden, dat zijn er bijna 100 meer dan landskampioen Club Brugge en zelfs 627 meer dan Racing Genk.

Aantal wedstrijden in JPL

1. Antwerp 1.907

2. Club Brugge 1.816

3. AA Gent 1.730

4. Standard 1.648

5. Anderlecht 1.530

6. Racing Genk 1.280

Je hebt 29% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Charel Jansens

  @lucwalrave uw kennis van zaken zegt genoeg is een reactie a la Bart veralgemenen zonder iets te bewijzen.

 • HUBERT VANHOVE

  Vorig jaar waren de " grote ploegen " niet in beste doen

 • Luc Walrave

  in Antwerpen zijn er mogelijkheden om ieder jaar PO1 te spelen ,hopelijk krijgen ze hun supporters ook op dat niveau want dat krapuul maak het naar de kl.... voor de andere . Liever Antwerp als KAKA Gent waar in Antwerpen is alles legaal gebouwd

 • rudolf jacobs

  den antwerp moet steevast ieder jaar in de top 3 staan wil het iets te zeggen hebben,zo een groot stad en zoveel bedrijven die kunnen sponseren en geld maakt meer geld zeker als je die sponsering nog eens kunt inbrengen en aftrekken,begrijp niet waarom opel indertijd en andere grote bedrijven niet mee willen of is het toch om de vriendjes politiek te doen rood tegen paars