5 op 21, de zaak-Diagne en morgen Club: Marc Coucke wordt nerveus

Marc Coucke.
Photo News Marc Coucke.
Het steekt nog. Marc Coucke is gebrand op revanche na de affaire-Diagne. Vraag is of Anderlecht ook kán terugbijten.

Zelf zal-ie niet aanwezig zijn. Pas in de late namiddag keert Marc Coucke straks terug uit vakantie, te laat om zijn jongens aan te moedigen in Brugge. Niet dat de Anderlechtvoorzitter stond te springen om tijd door te brengen met Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert tijdens het officiële diner. Daarvoor doet de zaak-Mbaye Diagne nog te veel pijn. Club plukte de spits weg voor de neus van Anderlecht.

Wat Coucke vooral stoort, is dat er tijdens de onderhandelingen geen verhelderend telefoontje vanuit West-Vlaanderen kwam. Michael Verschueren en Mannaert hebben, tijdens de ECA-vergaderingen, inmiddels gepraat over de kwestie. Het onbegrip vanuit Anderlecht is gebleven.

Vandaar dat paars-wit maar wat graag zou winnen op Jan Breydel. Ook omdat het puur sportief natuurlijk de punten nodig heeft – 5 op 24 is te vermijden. Anderlecht laat naar de buitenwereld toe uitschijnen dat een zege geen must is – #trusttheprocess –, maar intern valt te horen dat Coucke stilaan nerveus wordt.

Diagne.
Photo News Diagne.

De onvrede bij de recordkampioen over Diagne laat Club koud. ’t Is eten of opgegeten worden, redeneert men daar. Liefst doet Club morgenmiddag het eerste. Om de rivaal een extra tikje te geven. En om in de verf te zetten dat de dominante factor binnen het Belgische voetbal dezer dagen in Brugge huist.

Zeven Rode Duivels

Het maakt de topper ook sportief interessant, zeker aangezien er mogelijk zeven Rode Duivels op het veld staan. Mignolet, Mechele en Vanaken tegenover Van Crombrugge, Chadli, Verschaeren en wie weet Kompany. Een interland van België met zeven spelers van de twee topclubs, da’s ook alweer van 2005 geleden (in Litouwen, 1-1).

Het nummer twee tegen de dertiende, zegt de stand. Maar desondanks blíjft het Club-Anderlecht. Altijd leuk. Deze zondag misschien zelfs nog wat meer. U kijkt toch ook?

Davies en Kompany.
Photo News Davies en Kompany.24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • David Van Petegem

  Het kan zijn Geert dat jullie binnen 2 seizoenen terug kampioen spelen in 1b met jullie zelfverklaarde prins-trainer-manager-terreinverzorger

 • Geert Thijs

  Wij zullen geen 11 jaar moeten wachten op een titel zoals die boeren .wat stelt Brugge voor cl niks verleden jaar beker niks twee jaar geleden uit voor ronde CL uitgekieperd en toen meteen Europa ook uit gekieperd en nog denken ze dat ze een wereldploegje zijn daarom zijn het ook boeren

 • Frederick Timmerman

  Onbegrip. Doen zelf al jaren dergelijke zaken. Ze zouden beter Anderlecht leiden in plaats van de supporters te laten lijden.

 • Erik Desloover

  Marc dacht een top club te hebben gekocht. Kat in zak. Beter in Oostende gebleven twas daar leuker telkens feest

 • jammy cappon

  Begrijp niet dat een match tussen de tweede in de stand en de vijftiende kan aanzien worden als een topaffiche en dat de toegangsprijzen niet aangepast worden?