4x rood, 3x penalty: Rouches meppen Essevee KO op slagveld

Boucaut vervangt geblesseerde Delferière en verliest daarna greep op de match

BELGA
Wat we vandaag te zien kregen op Sclessin is werkelijk ongezien. Met een vroege scheidsrechterswissel na een blessure voor Delferière verloor invaller Boucaut de greep op de match. Maar liefst drie strafschoppen floot de ref en daarbij trok hij ook nog eens vier rode kaarten. Dat Standard de wedstrijd uiteindelijk won met 4-1 van Zulte Waregem en zo opnieuw (voor even) naar de leiding springt, was slechts bijzaak in Luik.

De spanning was vooraf te snijden op Sclessin. Standard begon voor het eerst dit seizoen niet als leider aan een wedstrijd en met nog slechts vier wedstrijden te gaan in play-off I kon het zich geen nieuwe misstap veroorloven. Guy Luzon voerde nog maar eens enkele personeelswissels door met Julien De Sart en Mujangi Bia die Paul-José Mpoku en Imoh Ezekiel naar de bank verwezen. Bij Zulte Waregem -dat ook moest winnen om zijn titelkansen gaaf te houden- kon Francky Dury niet rekenen op de diensten van Ibrahima Conté die ziek moest afhaken.

De eerste helft was één van de vreemdste van heel dit seizoen in de Jupiler Pro League. Na tien minuten niets gezien te hebben viel de openingsgoal figuurlijk uit de lucht. Michy Batshuayi kon ondanks drie bewakers toch nog voorzetten naar De Camargo die de paal raakte. In de rebound viel het leer op de linkervoet van de aanvaller die zo met een gelukje zijn ploeg op voorsprong bracht.

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Twee minuten later kregen we een noodgedwongen wissel te zien. Niet van Standard of Zulte Waregem, maar van het scheidsrechterskorps. Sebastien Delferière, op de vorige speeldag nog geroemd voor zijn beslissingen in Lokeren-Club Brugge riep de twee coaches bij zich en maakte hen duidelijk dat hij niet meer verder kon. De wedstrijd lag minutenlang stil tot Alexandre Boucaut, voor de gelegenheid scheidsrechter achter de goal, de eerste ref werd. Bij een van zijn eerste acties gaf hij meteen een strafschop voor Standard na een fout op Mehdi Carcela. Bia twijfelde niet van op de stip en trapte de 2-0 feilloos binnen. Een dubbele voorsprong voor de Rouches na amper een halve kans bijeen gespeeld te hebben. Zo word je kampioen, zeker?

BELGA
BELGA
BELGA

Aan de overkant liet Idrissa Sylla het na om de aansluitingstreffer binnen te koppen, maar ook Standard had nog kunnen/moeten scoren. Kanu had de 3-0 maar binnen te glijden, maar de centrale verdediger -met opnieuw een opvallend kapsel- tikte de bal nog tegen de lat. De Rouches kregen wel nog een klap te verwerken voor de rust. William Vainqueur pakte zijn tiende gele kaart van het seizoen en moet zo de topper tegen Club Brugge en de verplaatsing naar Lokeren aan zich voorbij laten gaan.

PHOTO_NEWS

Bij de start van de tweede helft had Dury nog hoop op een comeback en de Trainer van het Jaar bracht Olinga in voor linksachter Verboom, maar na zeven minuten kon hij die hoop opbergen. De Camargo ging neer in de zestien na een licht contact met Bossut en ook deze keer twijfelde Boucaut niet. Strafschop en rood voor de doelman van Essevee. Batshuayi eiste deze keer de elfmeter op en trapte zijn 21ste simpel voorbij tweede doelman Bruzzese.

En nog was het niet gedaan. Na een duidelijke fout van Kanu op Naessens kreeg Zulte Waregem ook een elfmeter. Thorgan Hazard bracht Zulte Waregem terug in de wedstrijd, maar het was diezelfde Hazard die aan de basis lag van een heuse opstoot. De Gouden Schoen tikte De Sart hard aan en dat was niet naar de zin van Van Damme en Ciman. Die gingen meteen verhaal halen wat dan weer niet in goede aarde viel bij de spelers van Essevee. Na wat duw- en trekwerk gaf Boucaut, op aangeven van zijn assistent, rood voor Sylla en Van Damme. Ook Dury werd naar de tribunes gestuurd. Onwaarschijnlijk wat er allemaal gebeurde op Sclessin.

BELGA
BELGA
BELGA

Zulte Waregem gaf de hoop nog niet op ondanks de twee rode kaarten, maar de goal van invaller Ezekiel gaf de bezoekers de doodsteek. Het werd al helemaal belachelijk toen Boucaut een vierde rode kaart trok. Deze keer voor Sven Kums na een overtreding op Vainqueur. Boucaut gaf wijselijk geen extra tijd meer en floot de tumultrijke wedstrijd af. Dat Standard deze wedstrijd won en zo opnieuw even naar de leiding springt, leek zelfs bijzaak op Sclessin.

BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA