"Youri Tielemans hoog op verlanglijstje Inter"

BELGA
Youri Tielemans staat hoog op het verlanglijstje van Inter Milan, op dit moment twaalfde in de Serie A. De Gazzetta dello Sport meldt dat de 17-jarige middenvelder komend seizoen de ontbrekende schakel kan worden op het middenveld van de Nerazzurri. De ploeg van Roberto Mancini zoekt immers naarstig naar een regisseur voor de defensie.

"De juiste man daarvoor is de 17-jarige Youri Tielemans, die al een tijdje op de radar van onze scouts zit en twee jaar geleden al aangeboden werd voor 2 à 3 miljoen euro", opent de Italiaanse sportkrant. "Tielemans is het zoveelste product van de jeugdopleiding van Anderlecht. Hij riskeert niet te worden ondergebracht bij de jeugd omdat hij nu al een sleutelrol vertolkt bij zijn club en bij de U21 van België."

De Gazzetta typeert Tielemans als volgt. "Tweevoetig, goed in de dekking en top in de anticipatie. Tielemans is de man die Mancini wil om de actie op gang te trekken. Hij kost tien miljoen euro", klonk het nog. Inter moet wel opletten want "andere Europese topclubs liggen op de loer".

Tielemans, die vanavond rust krijgt tegen Borussia Dortmund, heeft met Anderlecht een akkoord over een contractverlenging tot 2018. Er moeten nog slechts enkele details geregeld worden, maar de nieuwe overeenkomst wordt op korte termijn getekend.

PHOTO_NEWS
BELGA
Getty
BELGA