Exclusief voor abonnees

"Volwassen mannen en vrouwen stonden in de tribunes te dánsen van opwinding – zó goed was Club weer in bepaalde periodes. Anderlecht? Staat niet op de foto"

Clasie versus Benavente.
Photo News Clasie versus Benavente.
Zo triest de middag in het Astridpark, zo amusant de avond in Olympia. De ­tristesse van Anderlecht stak op deze kouwelijke zondag af tegen de ­intensiteit en het voetbal dat Club en Charleroi brachten. It was fun.

"Une bière, s’il vous plaît." Philippe Albert, Ardenner, knipoogde. Hij had zich geamuseerd. "Als het goed is, mag het ook eens gezegd." En of. Hebben we een nieuwe klassieker? Net als de heenwedstrijd op Mambour is ook déze Club-Charleroi uitgegroeid tot het betere Belgische competitiewerk. Anderlecht voetbalt dezer dagen op lichtjaren van de Carolo’s en de leider. In spel, beleving, intensiteit, en passie spannen Club en Charleroi de kroon. 3-3, gisteravond. Club ­verdiende beter, maar evenzeer gun je Charleroi het punt. "Ik ben trots", aldus Ivan Leko na afloop. "Je suis fière", reageerde ­Felice Mazzu. Tournée Générale, Philippe.

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christiaan Goethals

  De waarschijnlijke doodsteek aan RSCA is mijn inziens al gegeven. Die twee gemiste strafschoppen hadden RSCA anders op 50 punten gebracht, ttz een 8 punten verschil. Deel dat door twee dan heb je nog een 4 punten om te overbruggen ipv 6. Ik zie Club niet veel wedstrijden meer te verliezen, het beeld van de bijna verlopen competitie, van een realistische RSCA supp. En rik.....zoek eens de betekenis van frivool op.

 • wim brysbaert

  De fout op Benavento gebeurde buiten de zestien en tegen dan moest charleroi reeds met 10 man staan na een elleboog na 30 seconden.Trouwens Benavento kon ook 2x geel gekregen hebben in die fase met Clasie.Eerst voor die fout die zeker geel is en daarna voor het haantjesgedrag met Clasie.Of zie ik dat verkeerd?

 • rik cappelle

  Het op sommige ogenblikken zo frivole spel van Club dat zo'n pijn aan de ogen van de Club haters hier dat men al een strafschop voor de tegenstander begint te zien en te eisen als de fout anderhalve meter buiten de grote rechthoek gebeurt. Zet het beeld stil en oordeel dan en kijk waar Scholz staat.

 • John Ulmer

  Laat me even de stok in het hoenderhok gooien. Met Weiler zou Anderlecht gegarandeerd dichter bij Brugge gestaan hebben.

 • Phil Doreen

  Club Brugge kreeg een doelpunt uit buitenspel, een strafschop en de wedstrijd werd niet stilgelegd toen het Brugse publiek zich naar tweewekelijkse traditie bezondigde aan oerwoudgeluiden.