"Uit de opgewonden menigte van 22 voetballers treedt Lior Refaelov. Rust komt over me"

BELGA

Bal achteruit, opnieuw proberen, en maar mopperen, o wat een onrechtvaardigheid overkomt mij toch, scheidsrechter zag je dat niet, shirtjetrek, onbegrip, mispeer. Club Brugge - Racing Genk is 89 minuten lang een wedstrijd om koppijn van te krijgen. In de laatste minuut begaat dinges van Genk een overtreding die goed bij het niveau past: dom. Penalty voor Club.

Uit de opgewonden menigte van 22 voetballers treedt Lior Refaelov. Rust komt over me. De pijn is weg. Refaelov schiet Club naar het virtuele kampioenschap van België. Hij doet dat vlekkeloos.

Wat is zijn geheim in dat zenuwslopende moment voor Club - én Refaelov, die maanden niet heeft gespeeld?

Er is geen geheim. Pittige aanloop, geen schijnbeweging, binnenkant voet, in de hoek, that’s it. Meer is er niet nodig voor het benutten van een strafschop. Je ziet het zelden of nooit. Dat knalt er vrolijk op los met de wreef, stopt tijdens de aanloop, raakt vervolgens met de benen in de knoop van twee schijnbewegingen tegelijk, verandert nog eens van hoek en mist. Week in week uit. En niemand die ooit iets leert.

Er is geen geheim. Refaelov doet niet raar (’t is al lastig genoeg onder die druk), maar professioneel. Hij is een meester van de eenvoud.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dretie munkies

  Als Refaelov de meester van de eenvoud is, doet hij dit best bij een andere club : bij Club Brugge heeft hij geen plaats : een terugkeer naar zijn thuisland ware het beste !

 • alain vandezande

  @monique: hou best dit commentaar enkel voor uw ploeg en spreek over de ZWAKTE van uw eigen ploeg maar zwijg aub over het kampioen zijn want daar heb jij duidelijk geen kaas van gegeten. Als je kampioen speelt is het verdiend en zeker als je weet dat in de reguliere competitie Club Brugge er met kop en schouders boven uitstak en dit zelfs niet met het grootste budget maar wel met de trouwste supporters in een steeds zo goed als VOL stadion, daar kunnen jullie een puntje aan zuigen.

 • monique dewaele

  wie er ook kampioen wordt - het zal een kampioen met een heel kleine k worden - wat een middelmatig seizoen was dit - Club staat aan de leiding maar net als de andere "toppers "is hun voetbal matig

 • Allard Emile

  Het is toch tijd dat je vertrekt man !

 • ronny verachtert

  als je tegen een cafe ploeg speelt kun je altijd winnen , de bleiters , ze moeten dat gewoon afschaffen die rotvoetbal

Video