"Twee spelers van KV Mechelen wilden penaltypunt verleggen naar Brussel"

Lang heeft KV Oostende niet kunnen genieten van de herfsttitel, in de eerste match van de terugronde gingen de 'Kustboys' immers onderuit bij het thuis altijd stevig uit de kluiten gewassen KV Mechelen. Een zege die heel wat voeten in de aarde had en na afloop nog voor discussie zorgde want onder andere twee dubieuze penaltyfases kleurden het toneelstukje Achter de Kazerne. Yves Vanderhaeghe kwam er tijdens de persconferentie toch nog even fijntjes op terug.

"Het is een verdiende zege voor KV Mechelen, het is alleen spijtig dat ik met Kevin Vandendriessche een geschorste speler heb. Op het moment dat wij een penalty krijgen, proberen twee spelers van de thuisploeg het penaltypunt te verleggen naar Brussel en mijn speler krijgt een gele kaart. Uiteindelijk krijgt hij nog een tweede keer geel, die was wel verdiend. Dat vind ik een beetje spijtig na een terechte of onterechte penaltyfout. Ik begrijp dat er misschien contestatie is. De bal gaat tegen de handen, maar de handen zijn tegen het lichaam. Penalty of niet, dat is een beslissing van een seconde. Mijn speler zei dat hij bij die fase helemaal niks deed en toch krijgt hij geel. Terwijl uitgerekend wij daar een strafschop krijgen, dat moet je mij eens uitleggen."

Omgekeerde wereld
Met de kwinkslag rond de penaltystip verwees de overigens goedgeluimde coach van KV Oostende naar onder andere Tim Matthys, die samen met een ploegmaat de aarde rond het elfmeterpunt omploegde om Knowledge Musona een hak te zetten en uit zijn concentratie te brengen. Uit die discussie die volgde kreeg de Franse middenvelder Vandendriessche geel onder de neus geduwd van Bart Vertenten. "Die jongen heeft gezien dat ze met twee het penaltypunt aan het verbouwen waren, waarom reageert de scheids niet? Hij gaat het gewoon zeggen, heeft geen enkel vuil woord gebruikt en heeft niemand geduwd. En hij krijgt geel? Dat is de omgekeerde wereld jongens. Het is zuur dat je daarvoor een week aan de kant moet." Vanderhaeghe wilde van collega Jankovic nog weten of hij de opdracht had gegeven om de stip te "verbouwen". "Sportief was dat toch niet echt hé..."

BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS