"Twee gokkende Eupen-spelers op het matje geroepen, maar zij gokten NIET op eigen wedstrijden"

De spelers van Eupen waren door het dolle heen na de 4-0-zege tegen Moeskroen.
BELGA De spelers van Eupen waren door het dolle heen na de 4-0-zege tegen Moeskroen.
Na de beschuldigingen over matchfixing door Eupen en toenaderingspogingen door KV Mechelen duiken er nu ook verhalen op van gokpraktijken in de kleedkamer van Eupen. Het parket heeft een vooronderzoek geopend, melden De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag. Volgens onze informatie zouden de spelers evenwel niet gokken op eigen wedstrijden.

Aangezien KV Mechelen in deze zaak normaal gezien geen actie zal ondernemen, zal het in principe geen invloed hebben op de uitkomst van de degradatiestrijd. Het onderzoek, dat vanuit het parket en niet de kansspelcommissie is opgestart, heeft voorlopig ook nog geen concrete elementen opgeleverd.

Twee niet nadergenoemde spelers werden volgens onze bronnen zaterdagavond op het matje geroepen bij het Eupense bestuur omdat er een klacht was binnengelopen over gokgedrag binnen de spelersgroep. De twee, die effectief een gokbriefje op zak hadden, zouden dat getoond hebben en daaruit bleek dat ze enkel hadden ingezet op wedstrijden in Frankrijk en op wedstrijden uit andere sporten. En dus niet op Eupen-Moeskroen.

"Ik weet dat er heel wat geruchten zijn rond het gokken van enkele spelers", bevestigde Eupen-manager Christoph Henkel ook aan onze redactie. "Voor de wedstrijd tegen Moeskroen kregen we daar ook informatie over binnen. We hebben besloten om naar FederBet (een bedrijf dat vreemde gokgegevens onderzoekt tijdens wedstrijden, red) te stappen en daar konden ze ons bevestigen dat er niets vreemd aan de hand was rond de wedstrijd tegen Moeskroen. Er waren geen atypische gokjes." 

"Van onze kant zijn we wel voorzichtig. We wilden op veilig spelen voor wat toch een bijzonder geladen wedstrijd ging worden. Als er toch iets aan het licht zou komen, dan gaan we wel onze maatregelen nemen. Iedereen kent de situatie, het ligt heel gevoelig."

Weinig subtiel

Meerdere bronnen bij Eupen bevestigden eerder aan de kranten van het Mediahuis dat er al een tijdje problemen zijn met spelers die gokken op hun eigen wedstrijden en zelfs op nederlagen van het eigen team, al werd dat ons dus niet bevestigd. Erg subtiel zouden ze daarbij niet te werk gaan. Zo zijn er naar verluidt al spelers in Eupen-trainingskledij in een lokale krantenwinkel/gokkantoor gesignaleerd om te gokken op wedstrijden.

Aangezien Eupen een kleine stad is, verspreidden de geruchten zich snel en kregen ook de bevoegde instanties lucht van de zaak. Het parket in Eupen was gisteren karig met commentaar en kon enkel bevestigen dat het vorige week "bepaalde informatie" ontvangen heeft. Er is een vooronderzoek gestart om na te gaan of verder onderzoek nodig is.
68 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • JEAN STRAETMAN

  Fabrice.B daar gaat het juist over zolang het in Mechelen 0-0 was pakte Werner alle ballen maar toen het in Mechelen 2-0 was pakte hij niks meer met het gekende resultaat . Denk eens even na het stinkt tot hier . grt

 • Glenn Wouters

  Een na tour criterium verloopt nog eerlijker dan de voetbal competitie.

 • dretie munkies

  Dat ze dan inderdaad maar eens beginnen met het verbieden van publiciteit voor gokbedrijven op de shirts van sportclubs en in de stadia en tv uitzendingen. Dat ware al een goed begin. En dat KV Mechelen maar eens stopt met al die loense praktijken om toch nog maar in eerste te blijven : hun degradatie hebben ze enkel aan zichzelf te danken en zeker voor een groot deel door de laksheid van het bestuur !

 • AUGUSTIN GHIJSELS

  Zelfs al hadden die spelers van Eupen gegokt op winst van hun eigen ploeg,dat zou toch het beste bewijs zijn dat ze erin geloofden.Het zou pas erg zijn als ze gegokt hadden op verlies en degradatie.

 • Luc Steenmans

  Amai.... Da 's wel heel snel onderzocht...

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00