"Standard droeg altijd mijn voorkeur weg"

PHOTO_NEWS
Standard heeft de komst van aanvaller Ivan Santini afgerond en hem om 16u op de Académie officieel voorgesteld. De Kroatische spits tekende een contract voor vier jaar bij de Rouches.

Santini komt over van KV Kortrijk. De 26-jarige Kroaat was er twee jaar aan de slag en speelde er zich met een dertigtal competitiedoelpunten in de kijker bij de Belgische topclubs. De aanvaller leek op weg naar Racing Genk, maar Standard wist de grote Kroaat (1,90m) toch te verleiden. "Er was ook interesse van Genk, maar ik had nooit een akkoord met hen", zei Santini daar deze namiddag over. "Toen ik vernam dat Standard me wou, hoopte ik dat de clubs zo snel mogelijk akkoord raakten. Standard droeg altijd mijn voorkeur weg."  

Echte nummer negen
"Ik heb op mijn 18de al eens een test afgelegd bij Standard", verraste Santini tijdens zijn voorstelling. "Bölöni was er toen trainer, maar uiteindelijk ging ik mijn geluk in Duitsland beproeven. Dat motiveert mij nog meer om het hier nu wel waar te maken. Ik speelde bij Kortrijk vaak als tweede spits, maar speel liever als echte nummer negen. De trainer belde me twee keer en hij wil me in een 4-3-3-systeem gebruiken. Dat komt me prima uit. Ik kende Muslin niet, maar de gesprekken met hem verliepen erg aangenaam." 

Beste verdediging van België
"Ik wil kampioen worden en daarom heb ik Kortrijk verlaten, omdat dat met die club niet mogelijk was. Ik heb al vaak tegen Standard gespeeld en dat waren altijd lastige wedstrijden voor mij. Ik denk dat de Rouches de beste verdediging van België hebben en ben blij dat ik niet nog eens tegen hen moet spelen", aldus Santini, die er zondag meteen zal bijlopen op de eerste training van de Rouches. "Ik heb een deugddoende vakantie in Kroatië achter de rug en ik heb geen extra rust nodig. Ik wil meteen met trainen beginnen."

Ivan Santini schudt sportief raadgever Axel Lawarée de hand.
BELGA Ivan Santini schudt sportief raadgever Axel Lawarée de hand.

"Natuurlijk is er hier meer druk. Meer als dat je zorgen baart, dan moet je geen voetbal spelen. Het grootste verschil is dat Standard voor de titel speelt en Kortrijk niet. Ik hoop me snel in de ploeg in te passen en via Standard door te stoten naar de nationale ploeg. Dat is mijn droom", besloot Santini.

Gezocht profiel
Voor sportief raadgever Axel Lawarée was Santini een van de prioriteiten van Standard. "Ivan beschikt over het profiel dat we zochten. Hij is sterk, technisch en een afwerker: zijn statistieken spreken voor zich. Na twee heel mooie jaren bij Kortrijk is hij klaar voor een nieuwe uitdaging. We hopen dat hij zijn grote kwaliteiten ook in ons shirt bewijst."

BELGA
BELGA
BELGA