“Racisme en corruptie: in Mechelen deugt niets meer”: fans Standard pakken uit met protestactie

Photo News

De harde kern van Standard pakte vlak voor de aanvang van de thuismatch tegen KV Mechelen uit met een protestactie aan het adres van rood-geel. Zoals vooraf aangekondigd, werd de intrede van de Mechelse spelers begeleid met fluitjes, die de ultra’s van de Rouches massaal bij zich hadden. Ook de nodige spandoeken waren legio, waarvan de opschriften weinig aan de verbeelding overlieten. “Voetbalbond maffia”, omdat de bond KVM niet kon straffen nadat de club veroordeeld werd wegens matchfixing. “Bond-KVM: fluitjes en gejoel, dat is alles wat jullie verdienen.” 

BELGA

KV Mechelen kwam vorige week bovendien nogmaals negatief in het nieuws, toen een fan Charleroi-speler Marco Ilaimaharitra deed fulmineren na een nazigroet. Koren op de molen voor de fans van Standard. “Malinwa: opgestoken armen om jullie vuile handen te tonen?”, stond er op een ander spandoek te lezen. Of nog: “apengeluiden en opgestoken armen toegelaten, rookpluimen worden beboet. Ziehier de prioriteiten van de bond.” Waarna ze na de 0-1 van Schoofs prompt nog wat pyrotechnisch materiaal boven haalden.

Photo News
BELGA
Photo News
Photo News
BELGA39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Verstraeten

  Waarschijnlijk de beste manier om de KVM-spelers extra te motiveren. Hetgeen ook gebeurd is,

 • Maria van de Beek

  Het zou helpen als ze de fouten van hun bestuursleden zouden toegeven. Hun struisvogelpolitiek is spuwen in het gezicht van de andere clubs. Je mag je nog smijten wat je wil voor wie dan ook zolang ze dat niet recht zetten blijf je de schuldigen loyaal. Zo werkt dat nu eenmaal.

 • Marc Deckers

  Standaard is zijn match tegen Waterschei vergeten zeker ,heel de ploeg toen geschorst.Misschien daar es aandenken voor ge van een andere ploeg iets zegt

 • Philippe Corthout

  Dat alle andere ploegen eens voor eigen deur vegen... hypocrisie alom. Mechelen is wel degelijke gestraft voor een zogenaamde POGING. De match zelf is nooit vervalst geweest, net als de competitie. Miljoenen misgelopen via Europees voetbal, geen beker,... zeggen dat KV niet gestraft is, is de waarheid oneer aandoen. Dat ter zijde heeft NIEMAND van het huidige KV boter op het hoofd.

 • Jurgen van Bulck

  Aan die zeggen dat kv niet gestraft is : geen beker en europees en die 4 personen geschorst .. standard is als club NIET gestraft geweest dus waarom wij wel ?? De club heeft hun tittel toch mogen behouden .. dus waarom dan op kv kakken ..