Ga naar de mobiele website
^ Top

(Opnieuw) De Sutter loodst Anderlecht in extremis voorbij Zulte Waregem

Het is zover: De Sutter kopt het winnende doelpunt voorbij een flaterende Bossut.
BELGA Het is zover: De Sutter kopt het winnende doelpunt voorbij een flaterende Bossut.
Op de achtste speeldag in de Jupiler Pro League heeft Anderlecht - net als vorig jaar - pas in de slotfase afstand genomen van Zulte Waregem. En opnieuw was het Tom De Sutter die het lot van de thuisploeg bezegelde. In de 86ste minuut kopte de aanvaller, tot dan zo goed als onzichtbaar, een voorzet van Jovanovic voorbij Bossut (die zeker niet vrijuit ging). In de eerste 85 minuten kregen we niet de beste pot voetbal te zien, maar toch vielen er vier doelpunten. Trajkovski bracht de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong; nadien leken Mbokani en Iakovenko de scheve situatie volledig recht te trekken. Invaller Naessens, die amper tien seconden op het veld stond, zorgde met de 2-2 voor een moment van opflakkering aan de zijde van de thuisploeg, tot Tom De Sutter alsnog de thuisaanhang aan het zwijgen kreeg: 2-3 en Anderlecht in het klassement naar de tweede plek, op één punt van leider Club Brugge.

Herinnert u zich nog de wedstrijd van vorig jaar? Wellicht wel, want Anderlecht (lees: De Sutter) boog toen een 2-0 achterstand aan de Gaverbeek na een prangende slotfase om in een 2-3 overwinning. Tom De Sutter scoorde twee doelpunten en werd de held van de avond. Vanavond deed hij dat huzarenstukje nog een keer over, al scoorde de aanvaller nu slechts één keer en had hij de hulp nodig van een flaterende Bossut. Dankzij dit doelpunt ontsnapt paars-wit aan een magere 4 op 12. Meer zelfs, in het klassement klimt Anderlecht over AA Gent naar de tweede plaats, op één punt van Club Brugge, dat morgen in actie komt in de burenclash met Cercle Brugge.

Bij de thuisploeg kregen De Jonghe en Lendric de kans om zich te bewijzen, aan de overkant koos van den Brom opnieuw voor een 4-4-2, met Tom De Sutter naast Mbokani. Ook Jovanovic begon aan de wedstrijd, waardoor er geen plaats was voor Wasilewski en Kljestan. De wedstrijd was amper acht minuten ver en rechtsachter Gillet liet zich op een voorzet van De fauw al aftroeven door Trajkovski - voor het verliezen van een gelijkaardig duel verloor Odoi zijn plaats op de rechtsachter. Anderlecht was het eerste halfuur nergens, tot sluipschutter Mbokani toesloeg. Op een voorzet van Jovanovic buffelde 'Dieumerci' de 1-1 tegen de touwen. Koud kunstje. Het laatste kwartier van de eerste helft waren de bezoekers sterker, maar het was doelman Proto die zijn team diende recht te houden op pogingen van Hazard - zo goed vorige week, zo slecht vandaag - en de voorts onzichtbare Lendric.

Trajkovski kopt de 1-0 voorbij Proto.
photo_news Trajkovski kopt de 1-0 voorbij Proto.
Mbokani kopt de gelijkmaker tegen de touwen.
photo_news Mbokani kopt de gelijkmaker tegen de touwen.
photo_news
belga

Na de pauze krikte paars-wit zijn niveau op en al snel werd het 1-2. De vreugde was echter voorbarig, want het doelpunt van Mbokani werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Was de aanvaller van de bal gebleven, had het doelpunt wel geldig geweest. En dan was het moment gekomen voor invaller Iakovenko. Nog geen minuut op het veld stond de Oekraïner of de 1-2 was een feit. Iakovenko devieerde een voorzet van Deschacht voorbij Bossut in doel. Een knap staaltje van technisch vernuft en koelbloedigheid.

Jens Naessens, in de plaats gekomen van de goed spelende Delaplace, deed zo mogelijk nog beter dan zijn collega aan de overkant. De belofteninternational stond amper tien seconden op het veld toen hij de gelijkmaker tegen de netten kopte. Anderlecht was het noorden kwijt en kwam niet verder dan enkele afstandsschoten van Kanu en De Sutter. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar dat was buiten Tom De Sutter gerekend. De aanvaller werkte hard zonder echt dreigend uit de hoek te komen, maar kreeg in de 86ste minuut de thuisploeg aan het zwijgen. Al moet gezegd dat doelman Bossut niet vrijuit ging bij het kopbaldoelpunt van TDS. Zulte Waregem kon in de laatste vijf minuten niets meer klaarmaken en moet zich (voorlopig?) tevreden stellen met een vierde plaats.

Iakovenko brengt paars-wit op 1-2.
photo_news Iakovenko brengt paars-wit op 1-2.
Colpaert en Naessens vieren de gelijkmaker.
belga Colpaert en Naessens vieren de gelijkmaker.
photo_news
photo_news
belga
photo_news
belga


Meld een bug