"Moet je bij winst tegen Cercle B halleluja roepen?"

PHOTO_NEWS
De trainer van KV Kortrijk Yves Vanderhaeghe wil duidelijk zijn troepen op scherp zetten voor het treffen met streekgenoot Club Brugge. "Ik weiger mee te doen met iedereen die ze nu zo ophemelt", vertelt Vanderhaeghe in Het Nieuwsblad.

De koploper tegen de nummer drie in het klassement. Het is de topaffiche van de 25ste speeldag die Yves Vanderhaeghe nog wat interessanter maakt met enkele uitspraken. "Ik vond Club Brugge afgelopen dinsdag tegen Cercle echt niet indrukwekkend of spectaculair", zegt de T1. "Ik weiger mee te doen met iedereen die ze nu zo ophemelt. Moet je bij winst tegen reserven Cercle halleluja roepen? Respect voor wat ze voorheen al presteerden, maar iedereen is blijkbaar mee in het verhaal dat ze onoverwinnelijk zijn. Die 5-1 zal hen wel een boost hebben gegeven. Maar weet je, laat ze die boost maar hebben."

Tactisch plannetje
Vanderhaeghe straalt heel wat vertrouwen uit en is er gerust op dat zijn spelers het er zondag goed vanaf gaan brengen. "Ik ken de sterktes van Club en weet hoe ze aan te pakken, maar ik ga dat hier ook niet vertellen. Het kon al in de bekermatch, waar mijn plan ondanks de 0-3 perfect werd uitgevoerd. Daar werden we door een individuele fout genekt."