"Merkwaardig dat Kums, Depoitre en Sels bij hun buitenlandse werkgevers zoveel presteren als een flipperbal in een mesthoop"

© Simone Ferraro
In zijn wekelijkse column geeft Herman Brusselmans zijn ongezouten en satirische mening over de laatste nieuwtjes in de sportwereld en dan vooral in de voetbalwereld. Onze immer scherpe columnist heeft het deze week over de contractverlenging van AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck en de titelstrijd.

Natuurlijk is de kans dat Blauw-Wit dit seizoen de titel binnenhaalt bijzonder klein geworden. En dat is allemaal de schuld van de spelers. Wat een zootje is me dat. Ze kunnen naderen tot op twee punten van Anderlecht en wat doen ze? Allesbehalve naderen. Terplaatse trappelen, dat doen ze. Ach, waar zijn de tijden van Kums en Depoitre. Dat waren tenminste mannen met stalen kloten, de absolute wil om te zegevieren, en vervuld van de noodzaak om naar de oorlog te trekken met de bajonet in aanslag. Overigens is het wel zo, merkwaardig genoeg, dat zowel Kums als Depoitre en ook doelman Sels bij hun buitenlandse werkgevers zoveel presteren als een flipperbal in een mesthoop. Zouden ze niet beter als de wiedeweerga terugkeren naar onze mooie stad aan de Leie? Dat soort frontsoldaten kunnen we gerust gebruiken. Maar goed, mathematisch is alles nog mogelijk, en als la Gantoise dit weekend wint tegen Oostende, dan zal de hoop weder gloren aan de nabije horizon, vanzelfsprekend als Anderlecht verliest tegen Zulte Waregem en Brugge tegen Charleroi.

Lees de volledige column op HLN PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef NU 4 weken voor maar 1 euro.