Exclusief voor abonnees

"Kalinic heeft kwaliteiten voor Premier League"

Experts zetten Kalinic op 4de plek onder topkeepers in België sinds 2000

BELGA
Lovre Kalinic (28) bevestigt in play-off 1 zijn status als beste ­keeper van het land, maar waar ­situeert de doelman van AA Gent zich onder de topkeepers in België sinds de eeuwwisseling? Philippe Vande Walle, Jacky Munaron en Wim De Coninck zetten de Kroaat na wijs beraad op nummer vier.

De gewezen doelmannen Philippe Vande Walle, Jacky Munaron en Wim De Coninck namen hun tijd om Lovre Kalinic een plaats te geven onder de beste doelmannen sinds 2000. "Ik wil beklemtonen dat ik deze keepers beoordeel op hun Belgische periode", verduidelijkt ­Philippe Vande Walle. "Maar dan nog is het heel complex. Het vak van keeper is in essentie ­hetzelfde gebleven: je moet goals ­verhinderen. Maar de manier van keepen is de voorbije jaren ­veranderd. De basiskwaliteiten zijn ­dezelfde, maar de speelstijl is de voorbije jaren serieus gewijzigd."

Zelf uw top 10 samenstellen? Het kan op DEZE pagina. 

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • frankie bressinck

    Kalinic, goeie keeper maar geen topper hoor! Is hij titularis bij Kroatië? In het begin van het seizoen kon hij ook de nul niet houden. Zijn voetenwerk is abominabel en bij het uitkomen is het ook oppassen! Hier in Belgie is hij de nr 1 maar op internationaal vlak zijn er andere keepers!