"Kalinic heeft dezelfde stijl als Courtois. Hij springt niet naar een bal om een mooie foto van zichzelf te hebben"

Lovre Kalinic.
Photo News Lovre Kalinic.
Wat zou u doen, oog in oog met Lovre Kalinic (27)? De man is zo groot en straalt zoveel uit dat je amper nog mogelijkheden ziet om te scoren. Vedran Runje, Kalinic' keeperstrainer bij Kroatië, jubelt: "In Engeland zijn ze zot van zulke impressionante doelmannen."

"Dat Kalinic de matchwinnaar was tegen Club? C'est normal", grijnst Runje. Hem moet je niet overtuigen van de kwaliteiten van Lovre Kalinic. Runje weet al langer tot wat zijn landgenoot in staat is. Twee jaar geleden tipte hij Kalinic nog aan Standard, zijn ex-club. "'Waarom neem je Lovre niet?', vroeg ik aan Daniel Van Buyten. Hij vond hem wel een interessante optie, maar omdat Standard Lovre niet echt kende, besloten ze hem uiteindelijk niet aan te trekken. Nu hebben ze daar wellicht spijt van. En Standard niet alleen."

Plots valt de naam van een Rode Duivel. Thibaut Courtois, onze nummer één. "Lovre heeft dezelfde stijl als Courtois: groot, goed gepositioneerd en altijd rustig", aldus Runje. "Je zal hen geen spectaculaire reddingen zien doen. Of duikend naar een bal die ze gewoon kunnen oprapen. Courtois en Lovre springen niet om een mooie foto van zichzelf te hebben. (lacht) En hun reddingen mogen dan misschien eenvoudig lijken, efficiënt zijn ze wel."

Runje vergelijkt Kalinic ook met een andere wereldkeeper uit de Premier League. Lees het volledige verhaal op HLN SPORT PLUS! Proef nu vier weken voor slechts één euro van onze pluszone.