"In voetsporen treden van beste doelman van België is niet evident"

PHOTO_NEWS
Met Mathew Ryan verloor Club Brugge afgelopen zomer zijn absolute sterkhouder. De Australische doelman van 23 versierde een lucratieve transfer naar de Spaanse topclub Valencia en dus moest blauw-zwart op zoek naar een rechtmatige opvolger. Dat moest en zou Sinan Bolat worden, maar die kon tot nog toe niet overtuigen in Jan Breydel. En zo mag Sébastien Bruzzese zich (voorlopig?) de verrassende nummer één noemen.

Dat de 26-jarige Luikenaar een monument moet vervangen, heeft hij maar al te goed in de smiezen. "In de voetsporen treden van een collega die twee jaar op rij terecht als 'beste doelman van België' werd uitgeroepen, is geen sinecure. Dat ooit zelf worden, is mijn grote uitdaging. Ik zal nog hard moeten werken om zo'n visitekaartje te kunnen voorleggen."

Niet lang nagedacht
Na zijn opmerkelijke transfer begreep Bruzzese al snel hoe laat het was: "Ik begreep vanaf mijn eerste werkdag bij Club dat de supporters nieuwsgierig uitkeken naar het optreden van de vervanger(s) van Mathew. Hij was een héél secuur sluitstuk. Hij werd hier op handen gedragen. Dat is niet meer dan normaal want er staan ontelbare cruciale reddingen achter zijn naam. Ik maakte desondanks toch met veel vertrouwen en geloof in de eigen mogelijkheden de overstap van Zulte Waregem naar Club. Als een topclub komt aankloppen en je weet dat Michel Preud'homme de sportieve patron is,  moet je niet lang nadenken."

Loopbaan begint echt
Zijn start was misschien wat aarzelend, maar intussen bewees de ex-doelman van Anderlecht en AA Gent zijn waarde voor Club Brugge.
"Ik ontken niet dat ik me goed in mijn vel voel. Het geloof in mijn capaciteiten is groot, gesterkt door de geweldige steun van de supporters, mijn maats en de technische staf, met keeperstrainer Jan Van Steenberghe op kop. Let op, het kan en moet nog allemaal veel beter. Als doelman leer je immers elke dag bij. Ik krijg hoe langer hoe meer het gevoel dat mijn loopbaan nu pas écht begint. Als 26-jarige is het zeker nog niet te laat. Na seizoenen lang in de schaduw te hebben gestaan, was de tijd meer dan ooit rijp om op de voorgrond te treden. Ja, ik moet toegeven dat het genot momenteel centraal staat."

BELGA
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS