"Ik hoop dat er binnen 12 jaar heel wat Clubfans 'Joske' of Lior zullen heten"

Photo News
'What's the Pressure', het geldt niet alleen voor Laura Tesoro op Eurosong, maar ook voor Club Brugge en Michel Preud'homme. Al leeft blauw-zwart erg ontspannen toe naar de topper tegen Anderlecht van zondag. Niet zomaar een clash want bij winst zijn de zonen van Jan Breydel voor het eerst in elf jaar nog eens kampioen. In dat geval maakt trainer Preud'homme zich onsterfelijk, maar hij laat zich twee dagen voor het mogelijke feestgedruis niet gek maken.

Voetbal kan simpel zijn en zo willen ze het in Brugge ook houden. Niks moet, alles mag: "We weten dat het zondag kan gebeuren tegen Anderlecht, dat op drie punten van ons staat, maar wij blijven vooral rustig. Als het volgende week of de week daarna moet gebeuren, is dat ook goed voor ons. We gaan zeker niet gek beginnen doen. We moeten die wedstrijd zelfs niet winnen. Ik voel dan ook alleen maar positieve druk. Als wij winnen, zijn we kampioen. Bij een gelijkspel of zelfs een nederlaag, maken we nog altijd kans."

Zoals bij Standard
Voor het publiek zou het na elf jaar ongeduldig wachten natuurlijk fantastisch zijn als het uitgerekend thuis tegen de vijand uit Brussel lukt. "Kampioen is kampioen, wanneer of tegen wie maakt eigenlijk niet uit. Al is het in eigen huis natuurlijk wel mooier. De verwachtingen van de fans zijn ontzettend groot. Ze leven echt met ons mee. Ik hoop dat we ze zondag een beloning kunnen schenken. Binnen de club voel je bij iedereen de drang om kampioen te worden. Bij Standard was het destijds ook zo. Toch blijf ik bij mijn standpunt: we moeten 20 op 30 pakken in de play-offs. Dat is ook wat ik de spelers blijf vertellen."

Geheime wapens
Als er twee pionnen zijn die Club zondag over de streep kunnen trekken dan wel de pijlsnelle man in vorm José Izquierdo en die andere creatieve artiest met de X-factor Lior Refaelov. "Ja, ik hoop dat er binnen 12 jaar heel wat jonge Clubfans 'Joske' of Lior zullen heten", lacht Preud'homme (57). "Kijk, we kennen Izquierdo zijn vormpeil. Alleen komen zijn klasseflitsen niet zomaar op bestelling. In de bekerfinale hadden we er ook op gehoopt, maar toen werd het niks. Het is de ploeg die het moet doen, niet één speler."

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News