'Grote Drie' die samen nog eens winnen, dat was al héél lang geleden

PHOTO_NEWS
Zulte Waregem-Standard (2-3), Anderlecht-OH Leuven (3-2) en KV Mechelen-Club Brugge (1-4), an sich niks bijzonders zou je zeggen, ware het niet dat het al van speeldag twee (!) geleden was dat de drie klassieke titelpretendenten nog eens op dezelfde speeldag mochten juichen. De voorbije 15 matchen liet altijd een van de 'Grote Drie' het serieus afweten, niet zelden de Rouches. Of Club Brugge, dat op verplaatsing o zo pover scoort dit seizoen.

Op de tweede speeldag van eind juli/begin augustus haalde Club Brugge het thuis met 3-0 van KV Mechelen, Anderlecht won met 0-2 bij OH Leuven en Standard troefde op Sclessin Zulte Waregem af met 2-1. De statistiek zegt toch wel iets over de tanende suprematie van de traditionele grootheden, die het anno 2015 zelfs tegen de 'kleintjes' niet meer onder de markt hebben.

Idem voor 'Grote Vier'
Als we trouwens spreken van de 'Grote Vier' - inclusief landskampioen AA Gent en rekening houdende met de eindstand van vorig seizoen - krijgen we dezelfde uitkomst: AA gent won gisteren met 0-1 bij RC Genk en won op speeldag twee thuis van de Limburgers, eveneens met het kleinste verschil. Even snel gerecapituleerd: het gebeurde dus ook nog maar twee keer dit seizoen dat AA Gent, Club Brugge, Anderlecht én Standard op dezelfde speeldag foutloos bleven.

BELGA
BELGA
PHOTO_NEWSReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels