'Essevee' houdt de drie punten thuis tegen Lokeren

Lokeren blijft de laatste weken op de sukkel in de Jupiler Pro League. Ook op het veld van Zulte Waregem ging het met lege punten naar huis. Trajkovski zette al vroeg in de match met een heerlijke volley de eindstand op het bord. Even later verkwanselde Troisi de kans op de 2-0. Hij schoot vanop de stip hoog over, maar het brak de thuisploeg niet zuur op. De Waaslanders blijven met een 3 op 12 achter en zien de concurrenten voor play-off 1 alsmaar dichter komen. Essevee zet zijn opmars verder en klimt naar de elfde plaats.

Zulte Waregem kwam gretig uit de kleedkamer en nam meteen het heft in handen. Sylla zag zien kopbal en omhaal in de handen van Copa stranden, maar luttele minuten later was het wel raak. Trajkovski werkte een voorzet van Troisi in één tijd fraai in doel. Essevee zat al vroeg op rozen, maar liet na de score meteen te verdubbelen. Trajkovski, weer hij, werd net binnen de zestien geveld door De Pauw. Ref Lambrechts twijfelde niet en wees naar de stip. Troisi knalde de bal vanop elfmeter echter hoog over.

Lokeren kwam daarna toch wat beter in de match, maar Bossut echt bedreigen zat er niet in. Een poging van Patosi zeilde in de tribune, Leye schoot naast en een schot van Vanaken werd afgeblokt. De manschappen van Dury trokken het laken terug naar zich toe, maar mochten niet mopperen toen Lambrechts Lokeren geen penalty toekende. Sylla had geen oog voor de bal en duwde opzichtig in de rug van Mertens, maar Lambrechts hield het been stijf. Meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft.

BELGA
BELGA
BELGA

Lokeren komt beter voor de dag na de pauze

Na de pauze veranderde het spelbeeld. De donderpreek van Peter Maes tijdens de rust had de spelers van Lokeren duidelijk goed gedaan. Leye wilde tegen zijn ex-ploeg maar al te graag scoren, maar trapte over en een kopbal van Mertens verdween over de kooi van Copa. De wedstrijd werd bitsiger en Lambrechts moest geregeld enkele brandjes blussen, maar echt uit de hand liep het nooit.

De bezoekers bleven de druk opvoeren. Scholz kopte voorlangs en De Pauw zag zijn knal rakelings naast gaan. Zulte Waregem speelde met vuur en kon Copa amper nog bedreigen. Het was al Lokeren wat de klok sloeg. Overmeire miste tot drie keer toe de kans op de gelijkmaker. Eerst knalde hij naast, daarna te centraal om Bossut te verontrusten en vervolgens schoot de middenvelder net over. En ook Dessers geraakte niet voorbij de voeten van de Waregemse-goalie. Verder kwamen de Waaslanders niet meer. Zulte hield stond en zet zijn (trage) opmars in de stand verder. Lokeren moet opletten dat het niet uit de top 6 tuimelt.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA