“Er was maar één ploeg die verdiende te winnen”

BELGA
Niks dan tevreden gezichten natuurlijk bij Club Brugge na de 3-2-overwinning tegen Racing Genk van vanmiddag.

“In voetbal kan alles”, klonk het bij coach Ivan Leko. “We wisten dat het op mentaal vlak een hele moeilijke wedstrijd ging worden. Wij moesten winnen tegen een hele goede ploeg die in vorm is, en dat deden we ook dus ik ben superblij. Vanaf de eerste minuut waren we de betere ploeg, maar we misten finesse in het laatste derde van het veld. Ik zag een heel goed Club Brugge vandaag. Power, intensiteit, pressing... De match kon anders eindigen als Hans die penalty binnentrapt. Maar we zijn blijven knokken tot de laatste minuut. We waren beter op fysisch vlak, op voetballend vlak, we hadden meer balbezit, meer kansen om te scoren... Chapeau voor mijn jongens. In de tweede helft speelden we alles of niets, er zaten tien maanden werk in de wedstrijd vandaag. We hadden geluk in de laatste minuten, maar er was maar een ploeg die verdiende om te winnen.”

Photo News

Hans Vanaken scoorde, maar miste ook een strafschop. “Heel jammer dat ik hem mis, want nadien was het nog spannend met onder meer die bal op de paal van Samatta. Al denk ik wel dat we verdiend wonnen. Het was de eerste keer dat ik twijfelde over de hoek. Normaal gezien ben ik altijd zeker nog voor ik de penalty neem, ik weet niet waarom ik vandaag twijfelde. Het is de eerste die ik mis, ik hoop dat het ook de enige blijft. Mijn doelpunt met het hoofd? Dat was een belangrijke. We waren voor de rust al beter, maar zij scoren meteen op een stilstaande fase. We waren qua voetbal niet superieur, maar wel op het vlak van druk zetten en de kansen die we bijeen speelden. De eerste 20 minuten na rust waren indrukwekkend. We wisten dat we moesten winnen om een kans op de titel te behouden, nu moeten we dat donderdag opnieuw doen. We kijken match per match, op naar Standard donderdag.”

Photo News

“De sfeer vandaag was ongelofelijk”, zei Mats Rits na afloop. “Van zodra we hier aankwamen met de bus was er al een massa fans op post. Dat zorgt voor een enorme boost. Het was van moeten ook en ik denk dat we wel verdiend gewonnen hebben. We kregen de meeste kansen in een gesloten eerste helft, maar de eerste 20, 25 minuten na de pauze hebben we echt alles op alles gezet. Dat hadden we ook tegen elkaar gezegd in de rust, dat we er blijven moesten voor gaan. Die vroege achterstand is het ergst mogelijke scenario, maar we spelen al lang genoeg voetbal. We hebben ons gefocust op onze taken en dan zie je dat er vanalles kan gebeuren. Dat hebben we getoond vandaag. We moeten nu gewoon naar onszelf kijken en rustig blijven. Knokken, knokken, knokken, te beginnen donderdag in Standard.”

Photo News

“Ik stond net op het veld toen ik scoorde, dus in die zin hielp ik inderdaad de match mee kantelen”, vertelde Loïs Openda aan de microfoon van Proximus Sports. “De coach had me verteld om vaak in de zestien te komen en veel diepgang te maken, dat lukte prima. Na mijn doelpunt liep ik meteen naar mijn mama, het is moederdag. De treffer was voor haar. Of het penalty was? (lacht) Een ‘kleine’ penalty. Ik kreeg een lichte tik. Jammer genoeg ging de strafschop niet binnen. Maar het belangrijkste is dat we nu Genk opnieuw onder druk hebben gezet. We kunnen nu met een goed gevoel toeleven naar de volgende match. En persoonlijk heb ik gedaan wat de coach me vroeg. Het is nu aan hem om te bepalen of ik ook de volgende wedstrijd mag spelen.”

BELGA
Photo News
Photo News
Photo News14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Natacha Verpoort

  Frans Peeters: julie mogen stoppen met zagen hoor Club is de enige ploeg die het MEEST benadeeld werd in de Play offs! Maar ja het is moeilijk om toe te geven als je een Club-hater bent hé!

 • Frans Peeters

  Brugge mag met Antwerp de brutste ploeg in de pl1 Als de scheidsrechter de Var en de lijnrechter niet mee helpen staan ze nergens, elke verre bal werd met een duwtje of truitje trek ingezet

 • Ken Delespierre

  En om maar te zwijgen over malinovsky.. die plant zijn studs in een speler zijn gezicht! “Ongeluk” dat beentje maakte een wel heel onnatuurlijke beweging na de val.. krijgt meteen rood en wordt zwaar geschorst, terecht! Maar wat blijft er van over? NIETS.. wie heeft het dan over corruptie? Verstraete waarschijnlijk nog een mooi bedrag ontvangen voor een bedenkelijke tweet te versturen..

 • danny buyse

  Club was veel beter dan Genk behalve de eerste 10 minuten en de laatste 10 minuten van de 2de helft. Al de rest is zever want de Club supporters spreken in het voordeel van hun Club en de anti Club supporters spreken in het nadeel van Club zonder objectief te kunnen zijn en kunnen zelfs de meningen van objectieve mensen niet aanvaarden. Maar Genk is wel de enige ploeg die de titel verdiend einde discussie.

 • Gio Van Gavere

  Slechte verliezers hieronder. Leer het verschil kennen tussen je arm uitstrekken en een elleboogstoot geven. En als de steunvoet weggeveegd wordt dan is het penalty. In judo zou dit een ipon geweest zijn. We zullen de goal van Vanaken ook maar afkeuren zeker omdat hij hoger sprong dan de verdediger van Genk en dus die verdediger het zicht belette? Feit is dat de VAR in 3 voorbijgaande matchen Brugge benadeeld heeft en Brugge zeker 2 punten dichter bij of zelfs gelijk met Genk moest staan.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00