"Contractverlenging Maes slechte zaak voor Patosi"

Patosi evolueerde bij Lokeren van smaakmaker naar bankzitter en zou Daknam willen verlaten.
PHOTO_NEWS Patosi evolueerde bij Lokeren van smaakmaker naar bankzitter en zou Daknam willen verlaten.
In Lokeren is niet iedereen tevreden met het feit dat trainer Peter Maes zijn contract heeft verlengd tot 2017. Voor Ayanda Patosi is een verlengd verblijf van de succescoach het sein om te vertrekken, dat zegt althans zijn manager Rob Moore.

"De trainer bij Lokeren heeft zijn contract verlengd, en dat is slechts nieuws voor Ayanda aangezien hij hem amper gebruikt. Het is vanzelfsprekend dat de toekomst van Patosi bij de club onzeker is en dat hij moet uitkijken naar een vertrek", zegt Moore aan het Zuid-Afrikaanse Soccer Laduma. In het verleden toonden Ajax en Chelsea interesse in de flankaanvaller maar momenteel is er geen sprake van concrete belangstelling.

De 21-jarige Patosi speelt sinds 2011 voor de Wase club en maakte vooral in de heenronde van vorig seizoen indruk. In januari sloeg het noodlot echter toe en moest de vinnige en technisch vaardige Zuid-Afrikaan geopereerd worden aan de voorste kruisband van de rechterknie. Patosi moest lang revalideren en kon zich nadien, mede door de concurrentie op zijn positie, niet meer opwerpen als titularis en smaakmaker.