'Bous' met gemengde gevoelens: "Wil thuispubliek bedanken"

Mbark Boussoufa stond na de Gentse nederlaag in Anderlecht met gemengde gevoelens de pers te woord. De ex-Anderlechtspeler was blij terug te zijn, maar moet wel met nul punten terug naar Gent. "Toch vond ik het leuk om iedereen terug te zien", zei hij aan onze videoman.

De grote terugkeer van Mbark Boussoufa naar het Astridpark was er eentje in mineur. Eerst en vooral moest de Marokkaan - pas terug uit blessure - op de bank plaatsnemen. Bij een 1-0 achterstand mocht hij vanaf minuut 56 wel de wei in om de Gentse meubelen te redden, maar tevergeefs. Met een 2-0 in de kiezen lijken de Gentse titelaspiraties gesmoord. Dat wist ook 'Bous' zelf. "Of we nog kans maken? Over de titel moeten we vooral niet praten", zei hij aan onze videoman.

Toch kon de Nederlandse Marokkaan ook positief terugblikken. "Het was leuk om nog eens in Anderlecht te zijn. Alleen is het resultaat erg jammer", klonk het gemengd. "Het was zo'n belangrijke wedstrijd voor ons, maar we konden onze stempel echt niet drukken."

Bij zijn invalbeurt weerklonk Boussoufa's naam luidkeels uit de Anderlechttribunes. Een mooi eerbetoon, zo vond de middenvelder zelf ook. "Ik heb ze horen zingen, ja. Ik apprecieer dat enorm", klonk het. "Het was echt een mooie ontvangst en ik ben het Anderlechtpubliek daar erg dankbaar voor. Ik heb hier met veel mensen kunnen spreken die ik nog kende van vroeger. Dat zorgt voor erg gemengde gevoelens, want ik verlies hier, maar toch vond ik het erg leuk om ze nog eens te zien. Per slot van rekening heb ik hier vijf jaar gevoetbald."

Volgend weekend mogen Boussoufa en Gent nog een laatste gooi naar een titelkans doen in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge.