'Black Friday': Buffalo's kunnen opnieuw niet winnen op vrijdag

Vijf wedstrijden heeft AA Gent dit seizoen op vrijdagavond gespeeld en geen enkele daarvan heeft het winnend kunnen afsluiten. Ook nu niet, op bezoek bij KV Mechelen. Achter de Kazerne mochten de Buffalo's zelfs tevreden zijn met een punt na een doelpuntenloos gelijkspel. Malinwa stapelde de kansen op, maar ofwel stond het vizier niet op scherp, ofwel botste het op een sterke Sels. AA Gent is zo al drie matchen op zoek naar een overwinning en zakt mogelijk verder weg in het klassement.

Bij AA Gent zullen ze eens stevig gevloekt hebben toen ze zagen dat ze opnieuw een vrijdagmatch moesten spelen. De vorige vier partijen op vrijdag werd er immers niet gewonnen. Sterker nog, het pakte slechts één punt uit die wedstrijden. De troepen van Hein Vanhaezebrouck waren dus gewaarschuwd. Toch had het al één troost: KV Mechelen was niet in grote doen. Malinwa kon niet meer winnen sinds 24 oktober. Tijd dus voor de Kakkers om eindelijk nog eens aan te knopen met de zege.

De thuisploeg was alvast de beste ploeg in de eerste helft. Achter de Kazerne stapelde het de kansen op, maar tot een doelpunt leidde dat niet. Het leek wel even een kopie van de wedstrijd tussen AA Gent en Racing Genk, toen de Buffalo's de vele mogelijkheden niet konden omzetten in een goal. Al waren de rollen nu omgekeerd. Glenn Claes vond Matz Sels op z'n weg en een hoekschop van Milos Kosanovic viel uiteen op de bovenkant van de lat. AA Gent mocht niet mopperen over de brilscore bij de rust. Sterker nog, het moest scheidsrechter Johan Verbist dankbaar zijn dat het nog steeds met elf man op het veld stond. Christophe Leipont ontsnapte in de eerste 45 minuten tot twee keer toe aan de uitsluiting.

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA

Na de pauze was er even een opflakkering bij de Buffalo's. Laurent Depoitre en Renato Neto kregen twee unieke kansen op het openingsdoelpunt, maar lieten die onbenut. KV Mechelen nam aarzelend de match opnieuw in handen. Aan kansen geen gebrek voor Malinwa, maar scoren blijft o zo moeilijk. Dat Sels een goede wedstrijd keepte, speelde ook niet in het voordeel van de Kakkers.

Vanhaezebrouck gooide Benito Raman nog in de strijd, hopend op meer doelgevaar, maar die wissel leverde niets op. Het was gewoon te mager wat de Buffalo's op de mat brachten. Depoitre liet alle ballen van zijn voet springen en achterin stonden Rami Gershon en Lasse Nielsen te bibberen. De beste kans was uiteindelijk nog voor Tim Matthys, maar Sels zweefde diens vrije trap uit doel.

AA Gent blijft zo achter met een teleurstellende 2/9 en het moet hopen dat er volgende week tegen Standard wel goals zullen vallen. Ook KV Mechelen schiet weinig op met het punt, al is het wel de morele winnaar van de avond.

BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA