"Anderlecht voor mij nooit meer Anderlecht zonder het Astridpark"

PHOTO_NEWS
De kogel is door de kerk, Anderlecht zal toch zijn intrek nemen in het nieuwe nationaal stadion op Parking C van de Heizel. Een beslissing die heel wat voeten in de aarde had en nu de knoop is doorgehakt, is niet iedereen even tevreden. Federaal parlementslid voor CD&V en fervent supporter van paars-wit Eric Van Rompuy bijvoorbeeld, die spuwt op zijn gekende blog volop zijn gal.

"Ik kreeg gisteren een schok toen ik hoorde dat het Anderlecht stadion zal verdwijnen. Anderlecht niet meer in het Astridpark: voor mij zal Anderlecht nooit meer Anderlecht zijn. Mijn vader nam ons in de jaren zestig zondagnamiddag mee naar het magische Astridpark. We poogden er steeds ruim op voorhand te zijn omdat in die tijd men nog dezelfde dag zijn tickets moest kopen. In  afwachting van de match gingen we nog even op het oefenveld naast het stadion kijken naar de opwarming en konden we vaststellen hoe het die dag was met Jef Jurion, Pierre Hanon, Paul Van Himst, Jan Mulder, Wilfried Puis, Jean Trappeniers, Georges Heylens, Johan Devrindt, Julien Kialunda en die andere onvergetelijke Anderlecht-idolen."

Stuk geschiedenis sterft
De 65-jarige Van Rompuy - ook schepen in Zaventem - zet zijn betoog als volgt verder: "Op parking C zal Anderlecht Anderlecht niet meer zijn. Ook het memorabele Heyzelstadion verdwijnt en met haar wellicht de Memorial Van Damme waar ik bijna 40 jaar ook elk jaar aanwezig ben geweest. De noodkreet van Wilfried Meert wordt blijkbaar niet aanhoord. Geen Astridpark meer, geen Heizelstadion meer. Misschien is dit de vooruitgang maar voor mij sterft hiermee een stuk van onze sportgeschiedenis. Ik blijf een trouwe supporter van Anderlecht maar het zal nooit meer dezelfde liefde en emotie zijn."

De volledige blogpost van de CD&V'er leest u hier!

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS