“99,99% zeker dat competitie start met 16 clubs”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) deelde Waasland-Beveren vandaag een mokerslag uit. Zo groot was de ontgoocheling op de Freethiel, dat niemand er wil reageren. Begrijpelijk: tegen een beslissing van de BMA is geen beroep mogelijk, zodat het zo goed als definitief game over is voor Waasland-Beveren in 1A. 

En dus een competitie straks met 16 clubs, dan toch. Alleen het BAS kan, na ook een klacht van W.-Beveren, de Algemene Vergadering van de Pro League van 15 mei nog nietig verklaren. Waardoor ook de stemming vervalt en er in principe opnieuw gestemd moet worden. “En dan is het nog maar de vraag of er nu plots wel meer clubs zich gaan scharen achter een competitieformat met 18 clubs”, aldus Jarno Bertho van VTM NIEUWS. “Ga er dus maar vanuit dat het voor 99,99% zeker is dat we met 16 clubs starten. Hoe jammer het ook is voor Waasland-Beveren dat zij de definitieve degradant zijn.”

Lees ook:

Onze chef voetbal over de verrassende uitspraak van de BMA: “En de winnaar is... Peter Croonen” (+)

Grote verrassing: BMA geeft Pro League gelijk, degradatie Waasland-Beveren is wél terecht

VTM NIEUWS3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Guy Bevers

    Geen stijgers , geen dalers was enige goede beslissing.

  • andre van de wege

    Juiste beslissing.

  • Obi Williams

    Zeer jammer 18 ploegen zoals vroeger was veel fijner, maar het brengt nu eenmaal minder geld op en dat is het enige wat nog telt