José Riga tekent bij AC Milan

BELGA
José Riga heeft met AC Milan een akkoord bereikt over een samenwerking tot juni 2014, zo meldt de Italiaanse topclub op zijn website. De ex-trainer van Standard zal samen met Michel Bruyninckx, gewezen jeugdcoördinator van de 'Rouches' en specialist in 'hersentraining', meewerken aan innovatieve trainingsmethodes voor de jeugdacademie van de 'Rossoneri'.

Riga en Bruyninckx komen onder de vleugels van Aldo Dolcetti terecht. Dolcetti (46) is een jeugdspeler van Juventus, maar kon het later als prof en als coach niet waarmaken. Dan maar bij de jeugd, waar hij tot voor kort de Milan Primavera - zeg maar de beloftenploeg van Milan - trainde. Pippo Inzaghi nam die rol over; Dolcetti werd op zijn beurt doorgeschoven naar de technische omkadering van de jeugdwerking.

De 56-jarige Riga was sinds februari werkloos. Daarvoor was hij negen maanden aan de slag op de Aspire-jeugdacademie in Qatar. Samen met zijn zoon en Bruyninckx zette hij zich negen maanden in voor de jeugdopleiding. Uiteindelijk keerde hij om privéredenen vroeger terug dan voorzien.

Verleden bij Standard
Riga maakte vooral naam als trainer van Standard, waar hij na een jaar al vertrok, ondanks een nog lopend contract van een jaar. Onder hem werden de 'Rouches' vijfde in Play-Off I en haalden ze de achtste finales van de Europa League.

Bruyninckx is een gewezen jeugdcoördinator van Standard. Hij is als onderzoeker trouwens verbonden aan de Universiteit van Leuven, waar hij zich toelegt op hersentraining.

BELGA
Photo News
Michel Bruyninckx
photo_news Michel Bruyninckx


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00