Jorgensen schiet Club voorbij stug Oudenaarde, Gent en Standard winnen makkelijk

PHOTO_NEWS
Michel Preud'homme heeft zijn eerste opdracht met Club Brugge tot een goed einde gebracht. De Bruggelingen hadden het lang niet onder de markt tegen de leider in derde klasse, maar het was Jesper Jorgensen die blauw-zwart op het uur op voorsprong schoot. Die treffer bleek, ondanks enkele scherpe tegenprikken van Oudenaarde, voldoende voor de kwalificatie voor de volgende ronde. Daarin wacht KV Kortrijk, dat het net zoals Club haalde met het kleinste verschil van vierdeklasser Tempo Overijse.

MPH voerde twee wijzigingen door in de elf die afgelopen weekend nog Anderlecht naar de slachtbank leidden. Engels en De Sutter kregen rust, waardoor Duarte en Fatai aan de aftrap verschenen in het Burgemeester Thienpondtstadion. Al van bij de start van de wedstrijd werd het duidelijk dat het niet zo'n vaart zou lopen als tegen paars-wit. Club kwam amper tot kansen, en wanneer er dan toch een keertje een gaatje werd gevonden werd de treffer van Fatai afgekeurd wegens buitenspel.

Simons met schrik vrij
Ook in de tweede helft liep het niet meteen van een leien dakje. Even leek het erop dat blauw-zwart ook nog een keertje Timmy Simons zou gaan verliezen, maar hij kon toch verder na een pijnlijke trap op de enkel van Vervaecke. De diepe spits van Oudenaarde liet zich echter ook op positieve manier opmerken, toen hij Matthew Ryan dwong tot een goede redding bij zijn harde knal. Toch viel het doelpunt aan de overzijde. Lestienne werd aangespeeld in de zestien, en de aalvlugge winger bediende op zijn beurt Jesper Jorgensen. Die kapte zich slim vrij en maakte er met een gekruist schot 0-1 van. Wie dacht dat het nu wel los zou lopen voor Club, kwam echter bedrogen uit. Oudenaarde bleef op regelmatige basis tegenprikken, al leverde dat nooit echt nog gevaar op. Opdracht volbracht dus voor MPH, die ongetwijfeld nog heel wat werkpunten heeft gezien. (Lees hieronder verder)

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS

Ook Standard en Gent konden zich, zij het iets makkelijker dan Club, plaatsen voor de achtste finales van de Beker van België. Gent klopte Oosterzonen in eigen huis met 4-0, Standard haalde het met dezelfde cijfers bij WS Brussels.

Ondanks de 4-0 was het helemaal niet zo sprankelend in de Ghelamco Arena. De Buffalo's hadden misschien wel het meeste balbezit, veel dreiging had dat niet meteen tot gevolg. Akkoord, via Lepoint stond de thuisploeg wel al vroeg op voorsprong, maar daar bleef het aanvankelijk ook bij. In de tweede helft verdubbelde Soumahoro toch de marge, terwijl nieuwe spits Privat en Neto in de slotfase nog aandikten tot 4-0.

Standard van zijn kant had geen enkel probleem bij WS Brussels. Na amper drie minuten versierde de pijlsnelle Ezekiel een strafschop, die vakkundig werd omgezet door Mpoku. Al gauw dikte Ezekiel aan, en net voor de pauze pakte Reza uit met een kunststukje. De Iraniër kwam gelukkig in balbezit, maar zijn schot belandde prachtig in de winkelhaak. Nadien beperkte Standard zich tot het kalmpjes uitspelen van de wedstrijd, terwijl bij White Star Kylian, de derde van de broertjes Hazard, tussen de lijnen kwam. Biton wekte de fans in de saaie tweede helft nog even uit hun slaap met het vierde Luikse doelpunt.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00