Jonge Duivels kennen hun kwalificatiegroep voor EK 2017

PHOTO_NEWS
Vanmorgen is er in het Zwitserse Nyon geloot voor de voorrondes van het EK voetbal onder 21 van 2017 in Polen. België werd in groep 1 ondergebracht en speelt tegen Tsjechië, Montenegro, Moldavië, Letland en Malta.

Wil de selectie van coach Johan Walem naar het EK in Polen, moet het ofwel groepswinnaar worden of bij de vier beste tweedes van de negen groepen eindigen. De groepswinnaars hebben hun EK-ticket rechtstreeks beet, de vier nummers twee strijden in een dubbel barrageduel om de twee resterende plaatsen. Het EK van 2017 wordt voor het eerst met twaalf teams gespeeld, vier meer dan voorheen. De kwalificatieduels worden tussen 23 maart 2015 en 11 oktober 2016 afgewerkt, de play-offs zijn voor 7 en 15 november.

Op het EK van 2015 zullen de Jonge Duivels er niet bijzijn. De Belgische beloften eindigden na Italië en Servië pas als derde in hun kwalificatiegroep. Donderdag werd in Nyon overigens ook geloot voor de eindfase van dat EK. Groep A bestaat uit gastland Tsjechië, Denemarken, Duitsland en Servië en in groep B spelen Engeland, Portugal, Italië en Zweden.