Exclusief voor abonnees

Jess Thorup hoopt dat bekerwinst hem ademruimte geeft: “Ik wil AA Gent naar de top brengen”

Photo News
Zijn golfclubs bracht hij mee uit Denemarken, maar Jess Thorup (49) vond nog niet één keer de tijd om af te zakken naar de courts van Sint-Martens-Latem. AA Gent nam de voorbije maanden al zijn tijd in beslag. Thorup hoopt dat ook nog langer te doen. “De beker winnen en rechtstreeks naar de groepsfase van de ­Europa League gaan, zou een ­grote stap zijn voor de club.”

Jess Thorup verschijnt op de afspraak hartje Gent per fiets en in korte broek. Ongecompliceerd, zoals hij werkt en praat.

“Het ontgoochelt me enorm dat we maar 1 punt pakten uit 6 wedstrijden. We stapten de play-offs in met veel vertrouwen, na 4 overwinningen op rij. We dachten op dat elan verder te gaan. Maar ik moet naar mezelf kijken, want ik ben hier verantwoordelijk voor. Misschien onderschatte ik de kwaliteit van de play-offs, die echt een nieuwe competitie zijn. Teams als ­Antwerp en Standard veranderden hun manier van spelen, net omdat dit een andere competitie is. Ik moet in de spiegel kijken en toegeven dat ik me daar in de toekomst meer bewust van moet zijn. Iedereen brengt 5 procent meer intensiteit. We hadden 5 of 6 punten meer kunnen hebben, maar we hebben er maar één. En dat is het enige wat op dit moment telt.”

Dit zijn de sterkst bezette play-offs in jaren.

“Dat is goed, want zo leer ik wat we ­nodig hebben om met de ­besten in ­België te concurreren. Ik zie wat we indivi­dueel en collectief nodig hebben, maar ook wat ik als coach nodig heb om de spelers naar het volgende niveau te brengen. Ik weet dat ik niet over de ­toekomst kan spreken, omdat ik niet weet of ik hier nog een maand of nog vijf jaar zal zijn. Maar als ik hier volgend jaar nog ben, zal ik de play-offs anders aanpakken.”

Photo News

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • andre van de wege

    ik hoop dat Gent wint tegen die wedstrijdvervalsers, want mechelen is de schande van het Belgisch voetbal.

  • Pol Gesmol

    Top trainer onze Jess, ook al heeft hij weinig resultaten geboekt met de zware erfenis van spelers. Hopelijk kan hij het aankoopbeleid wat stimuleren en staat er volgend seizoen een ploeg!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00