Jean-Pierre Vande Velde laat Oostende stikken voor OHL

UNKNOWN

Jean-Pierre Vande Velde is de nieuwe trainer van tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven. Vande Velde volgt Marc Wuyts op, die zondag na twee teleurstellende verliesmatchen door de club op non-actief gezet werd. Dat meldt ROB-tv en wordt bevestigd op de website van KV Oostende, de huidige club van Vande Velde.

De 53-jarige Vande Velde trainde in het verleden al drie seizoenen Oud-Heverlee en twee jaar de fusieclub OHL. Nadien was hij anderhalf jaar lang trainer bij Dender. OHL staat na een middelmatig seizoen momenteel twaalfde in de stand met 33 punten. Na enkele nederlagen dreigt het doemscenario dat de ploeg de eindronde moet spelen met ploegen uit derde klasse. Vorig jaar speelde OHL nog de eindronde voor eerste klasse.

KV Oostende meldt op de clubwebsite dat Vande Velde dinsdagnamiddag totaal onverwacht zijn onmiddellijk ontslag meldde, wat de ploeg op negen matchen voor het einde van de competitie in een moeilijke positie brengt. De beheerraad zal de komende uren beslissen "welke stappen het eventueel kan ondernemen tegen OHL, die al meermaals de deontologische regels onder clubs onder zich liet voorbijgaan". Over een tiental dagen gaat KV Oostende op bezoek bij OHL.

"Geen fout gemaakt"
Het bestuur van Oud-Heverlee-Leuven vindt bij monde van Eddy Vandesande dat het geen fout heeft gemaakt, aangezien Vande Velde vrij was. "We hebben Vande Velde eergisteren gevraagd of hij beschikbaar was om bij OHL trainer te worden. Hij heeft ontkennend geantwoord, maar er meteen aan toegevoegd dat hij erover zou nadenken gisteren zijn ontslag in te dienen bij Oostende, wat hij effectief gedaan heeft. Pas dan zijn de onderhandelingen met hem gestart. Wij moesten hierover niet praten met Oostende", aldus Vandesande.

De OHL-zegsman stelt begrip te hebben voor de situatie van KV Oostende, maar wijst erop dat het ontslag van Vande Velde veel meer te maken met de persoonlijke problemen die deze trainer op de kustclub ondervond. "Het clubbestuur had maar vroeger moeten reageren op de verzuchtingen die hij al maanden terug poneerde op vlak van vervoer. Het is bovendien duidelijk dat men gisteren weinig moeite gedaan heeft om hem te houden", aldus Vandesande.

Met 32 punten uit 26 wedstrijden is OHL twaalfde in de nationale tweede afdeling. Oostende staat met 43 punten uit 27 wedstrijden op de vijfde plaats. (belga/lpb/sam)