Mulder en Degryse in vorm: "Zo kijk ik zelfs niet naar mijn vrouw!"

HLN-analisten Jan Mulder en Marc Degryse wikken en wegen kansen CLub Brugge op Manchester United

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Met een verplaatsing naar Manchester United gaat Club Brugge nù al zijn zwaarste wedstrijd van het seizoen tegemoet. Maar hoé zwaar is dat precies, voetballen op Old Trafford? Het Laatste Nieuws stelde de vraag aan twee toppers die het kunnen weten: Marc Degryse en Jan Mulder. De verrassende antwoorden leest u morgen in onze maandagkrant, maar in bovenstaande video krijgt u nu al een exclusieve preview

Onze twee topanalisten die de degens kruisen, met als enige wapen hun voetbalverstand. Dat moest vonken geven, dachten wij. En we kregen gelijk. Mulder en Degryse hebben elk een eigen visie op de kansen van blauw-zwart. "Als ik Manchester United tegenwoordig zie spelen, dan denk ik dat Club een kans maakt", zegt Mulder. "Ja, maar één kans op tien", tempert Degryse.  "Dat heb je normaal, maar eigenlijk is het hier nog moeilijker want het gaat om één duel: alles of niets. Man U moét Champions League halen."

Kan de kunde van vakman Michel Preud'homme op Old Trafford het verschil maken? "Een trainer kan niet toveren", zegt Degryse. "Klopt", vindt Mulder. "Als ik trainer zou zijn zou ik het een enorme uitdaging vinden om mijn jongens te motiveren voor deze wedstrijd. Wat zeg je daartegen? 'Het lukt wel!'? Neen toch... Het is een kunde om spelers voor zo'n opdracht warm te krijgen."

Met de coach van Man United loopt Mulder niet hoog op. "Ik vind Van Gaal geen grote trainer. Al was het maar voor wat hij met Oranje op het WK gedaan heeft. Dat doe je niet. Het was niet om aan te zien! Het was een eeuwig schandaal... Maar ach, of jij daar nu op de bank zit, of Guardiola: wat maakt het uit? Neen, bij Péruwelz of Lokeren, daar moet je pas aan de bak als trainer!"

Wat herinnert Mulder zich nog van Old Trafford? En wat is het verschil met het Club Brugge dat tien jaar geleden nog van AC Milan won?

Lees het integrale gesprek maandag exclusief in Het Laatste Nieuws, hier ook digitaal te verkrijgen

Joost De Bock

Een trainer kan niet toveren.

Marc Degryse
Joost De Bock

Ik vind Van Gaal geen grote trainer. Al was het maar voor wat hij met Oranje op het WK gedaan heeft. Het was niet om aan te zien! Het was een eeuwig schandaal...

Jan Mulder
Joost De Bock