"Vincent is een soort Federer. Hij zal op zijn 35ste de mooiste bekers en titels winnen, als topfitte aanvoerder van City"

Getty Images
In zijn wekelijkse column op maandag blikt HLN-commentator Jan Mulder terug op de beladen Clásico tussen Anderlecht en Standard én op de zoveelste comeback van Vincent Kompany. Hieronder krijgt u al een lekker voorsmaakje van wat onze Nederlandse topanalist deze week weer voor u heeft neergepend. De volledige column lees je op HLN Sport Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken lang voor slechts 1 euro.

Vraag: 'Er staan zes weken voor je laatste blessure, maar je was veel vroeger inzetbaar.'
Kompany: 'Ik kan nooit alles als één blessure beschouwen. Bij mij is het de opeenvolging van.'

Deze diep filosofische voetbalwijsheid is voer om te bestuderen. De Totale Blessure. Ergens voel ik inderdaad een samenhang, maar kan nog niet precies duiden wat je daaruit kunt leren. Sinds zijn veertiende is Kompany vertrouwd met de blessures, die hem een grootse carrière hebben geschonken: niets tegenin te brengen.

Kompany is een vriend van de tegenslag, ik begon alsmaar geïnteresseerder te lezen. 'Vond je het niet vervelend om juist op Selhurst Park, de plek waar je een jaar geleden zo ernstig geblesseerd raakte, je comeback te maken?' Kompany: 'Als iets mij ongeluk brengt, zoek ik het weer op om te zien of het noodlot opnieuw toeslaat.' Vincent is niet normaal. Hij is een soort Federer, gaat zijn eigen glorieuze weg, zal op zijn vijfendertigste de mooiste bekers en titels winnen, als de topfitte aanvoerder van Manchester City.

Photo News
REUTERS