"Guardiola is de weg kwijt"

Jan Mulder over Wolfsburg-Bayern

ap
Zaterdag werd om de Duitse Supercup gespeeld. Vfl Wolfsburg- Bayern München. Uitslag 1-1. De Wolven wonnen de serie penalty's en de beker. Arturo Vidal maakte zijn debuut met een gele kaart voor een eerste doodschopje. Arjen Robben scoorde de 1-0. Kevin De Bruyne wervelde en had een fraaie assist voor de gelijkmaker in de negentigste minuut. Casteels stopte een strafschop van Xabi Alonso acrobatisch met de voet.

En de inzet van alle spelers deed je terugdenken aan de dag ervoor en die teleurstellende Gent-Genk. Het verschil in tempo en intensiteit was enorm. Zelfs trainer Peter Maes van Genk verloor het dik op punten van Pep Guardiola wat betreft de kunst van het meeleven. Gelukkig. Peter gesticuleert en coacht, hoewel op vele momenten onbegrijpelijk woedend, in zekere zin nog normaal, zijn collega Pep is de weg finaal kwijt.

Tieren, schelden, zwaaien, wijzen, dribbelen, springen, broek frunniken, fluiten, broek optrekken, ogen rollen, boogschieten, schokschouderen, in en uit de dug-out wippen, zitten staan, zitten staan, nieuwe batterij indoen - en alles van voren af aan. Anderhalf uur lang. Pep wordt algemeen beschouwd als de beste coach ter wereld. Laatste nieuws uit het Britse roddelcircuit: Manchester City biedt Pep 100 miljoen voor vijf jaar Premier League. De sjeik heeft genoeg van de rust zelve. Hij wil een hystericus.

Tieren, schelden, zwaaien, wijzen, dribbelen, springen, broek frunniken, fluiten, broek optrekken, ogen rollen, boogschieten, schokschouderen, in en uit de dug-out wippen, zitten staan, zitten staan.

Jan Mulder
epa
Joost De Bock
afp