"Geweldig nieuws! Belgisch voetbal zonder Beerschot is geen Belgisch voetbal"

Koen Van Buggenhout
Met de langverwachte play-offs in de Jupiler Pro League schakelt ook onze huiscolumnist Jan Mulder een versnelling hoger. Op HLN.be zal Mulder geregeld zijn eigenzinnige mening ventileren. Vandaag richt hij zijn blik op fusieclub Beerschot-Wilrijk, dat volgend jaar in 1B speelt en zo stilaan weer naar eerste klasse lonkt.

Op weg naar mijn hotel in Antwerpen werd ik gisteren via afslag 6 Wilrijk van de snelweg afgeleid. De Craybeckxtunnel was dicht. Wilrijk. Er gingen geen grote scheuten emotie door me heen, maar toch wel een paar kleine.

Wilrijk is jaren geleden samengegaan met Beerschot en door die fusie bleven de ratten in leven. Eeuwige dank, Wilrijk. De dag dat de tunnel dicht was en we met z'n allen naar Wilrijk werden gestuurd, kreeg aanstaand kampioen Beerschot-Wilrijk van de KBVB als enige amateur club een licentie en dus de zekerheid terug te kunnen keren in het profvoetbal, klasse 1B.

Geweldig nieuws. Belgisch voetbal zonder Beerschot is geen Belgisch voetbal. Volgend jaar nog één keer kampioen worden en Beerschot is aan de top en krijgt de Jupiler Pro League weer kleur op de wangen. Beerschot-Standard en Beerschot-Anderlecht zijn wedstrijden die de voetballiefhebber het ware gevoel geven. Ik verheug me op een zondag op Het Kiel met Beerschot-Antwerp. Rustig mannen, blijf gewoon in jullie huizen, het is nog niet zover, uw columnist droomde even weg bij het adembenemend affiche, meer niet.

Maar je mag natuurlijk wel al beginnen met het verven van tifo's tegen de Mannekes en ander vredig oorlogsmateriaal tegen de Sinjoren, want de proflicentie voor Beerschot op deze feestdag mag gevierd worden als een groot teken van leven voor het voetbal in de stad Antwerpen - en doe heel België er maar bij.