"Al zet je Pep Guardiola met assistenten Jogi Löw en Dick Advocaat voor de groep, Dendoncker zal niet meteen De Bruyne worden"

Column Mulder | Het wonder van Hein

photo_news

Anderlecht won de klassieker tegen Standard verdiend en scoorde een onvoldoende. De voor veel geld aangetrokken spelmaker Kums zit op de bank, Hanni is nooit zo goed als zijn talent, Dendoncker... tja, Teo twee keer tja, Bruno nee, Henry soms oké. Hoe krijg je de kampioen weer op de rails? 
   

'Hein gaat dat allemaal recht trekken,' zei een kenner van het fenomeen Hein dit weekeinde tegen me. Hoe gaat Hein dat dan doen? Al zet je Pep Guardiola met zijn assistenten Jogi Löw en Dick Advocaat voor de groep, Dendoncker zal niet meteen De Bruyne worden en Kums heeft zijn mooiste tijd bij AA Gent ook al lang achter zich. Pep zal 200 miljoen aan de heer Vanden Stock vragen, want het beschikbare materiaal kan hij kneden tot hij zwarte stipjes ziet: het zal niet helpen.  

'Hein gaat dat allemaal recht trekken. Hij geeft de zwalkende spelers vertrouwen en een bijpassend spelsysteem zal de beslissende duw geven naar glorieus spel en een prolongatie van het kampioenschap. Wacht maar af.' Ik keek mijn vriend nog eens aan en zeilde even met hem mee de droom in.

Hein arriveerde op de parkeerplaats van Neerpede. Hij stapte uit in een uit de hemel dalende schitterende paarse gloed. Glimlachend schreed de nieuwe coach naar de gebouwen en stelde zich voor aan de spelers. Kums werd onmiddellijk tien centimeter groter,  Hanni kreeg ter plekke de longinhoud van Eddy Merckx, Teo draaide ballen, terwijl hij gemasseerd werd, door het raampje feilloos in de kruising, Leander nam de allure van Alfredo Di Stefano aan. Wanneer speelt Anderlecht weer? Ik wil dat zien!  
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • von Einstein

  Bruno...niet goed genoeg voor het Oostenrijkse Salzburg...geen nood...goed genoeg voor Anderlecht Hanni meer flop dan top. Deschacht (wat loopt die daar nog te doen), etc......zegt voldoende over de aanwezige voetbal(kers)kennis van het management en de "ambitie" om er terug een "grote" club van te maken....nee nee...geef mij maar Bundesliga en PL als ik voetbal wil zien....naar een caféploeg ga ik niet meer kijken..

 • eric debanne

  De Doncker is een goeie speler niet meer dan dat, maar zeker geen rode duivel waard ! En die wilde een transfer ??? Mag blij zijn dat hij nog bij Anderlecht speelt !

 • jo van opstal

  Te hopen dat boeckx in doel blijft staan als hein komt en niet sels de ballenraper vd nationale ploeg!

 • Duvel

  Den doncker hahaha,de kerel die denkt een grote transfert te kunnen maken zal bedrogen uit komen.De kandidaat koop ploegen die hem de afgelopen maanden hebben zien spelen zullen vlug opgeven.Prestaties: 0,000000

 • Mr. Realistic

  Mulder is terug aan het zwansen. Kums zit momenteel op zijn beste plaats en dat is op de bank, en laat hem daar maar zo lang mogelijk zitten ook.