Jan Breydel woest na afgekeurde goal Wesley: “Laat de buitenspelregel vallen. Opheffen die nonsens!”

Wesley glipt -randje buitenspel- door de Anderlecht-defensie.
rv Wesley glipt -randje buitenspel- door de Anderlecht-defensie.
Consternatie en woede vlak voor rust in Brugge. Wesley schuift de openingsgoal voorbij Didillon in doel, maar de VAR verpest het feestje wegens buitenspel. Discutabel - da’s het minste dat je kan zeggen. De herhaling maakt ons amper wijzer. “Deze beslissing valt eigenlijk niet te nemen”, analyseerde Jan Mulder in de studio van Play Sports Telenet
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ergens diep vanbinnen haalde Erik Lambrechts opgelucht adem toen Wesley een kwartier voor affluiten dan tóch raak trof - ‘t kan haast niet anders. Kop van Jut was hij bij de thuisaanhang. Nochtans viel de ref bij de fase weinig tot niets te verwijten. Niet Lambrechts, wel de man in het busje keurde het doelpunt van Wesley in de eerste helft af. Buitenspel. Centimeter- of zelfs millimeterwerk. Jan Breydel woest - een striemend fluitconcert weerklonk bij het rustsignaal. 

Ref Lambrechts krijgt iets in het oortje toegefluisterd. Even later keurt hij het doelpunt van Wesley af voor buitenspel.
BELGA Ref Lambrechts krijgt iets in het oortje toegefluisterd. Even later keurt hij het doelpunt van Wesley af voor buitenspel.

Voer voor discussie dus, ook in de studio van Play Sports Telenet“Gevoelsmatig is het geen buitenspel”, aldus Jan Mulder. “Maar blijkbaar was het dat dus wel, die ene millimeter. Of zou het gezichtsbedrog zijn?”, waarna de Nederlander het over een andere boeg gooide. “Heeft Wesley een witte voetbalschoen aan? Die zie je sneller dan een andere schoen. Maar waar hebben we het hier nou over? Dit is toch geen voetbal meer. Bij een fase als deze geef je beter het voordeel van de twijfel. Deze beslissing is eigenlijk niet te nemen. Behalve op één manier: de buitenspelregel laten vallen. Opheffen die nonsens!”

Heeft Wesley een witte voetbalschoen aan? Die zie je sneller dan een andere schoen. Maar waar hebben we het hier nou over?

Jan Mulder

Net als Mulder had ook Marc Degryse zijn bedenkingen. “De twee spelers van Anderlecht (Kara en Bornauw, red.) staan schuin. De voet van Wesley is dus niet noodzakelijk het verste deel. De knie van Kara lijkt me dichter bij het Anderlecht-doel te staan dan de voet van Wesley.” 

rv

Uiteindelijk deed Wesley in de tweede helft de netten alsnog trillen. Verdiend, op basis van het overwicht. Anderlecht bracht offensief alweer véél te weinig, zag ook Degryse. “Het is pijnlijk. Ze hebben één goeie aanval op 90 minuten kunnen brengen. We zullen wel weer horen dat ze vol inzet gespeeld hebben en hun best gedaan hebben, maar dat is niet om Anderlecht te beoordelen. Of je nu een Belhocine, Vanhaezebrouck of Rutten voor die groep zet -je mag zelfs Guardiola of Klopp daar zetten-, ze doen niet mee voor de titel. Dit is een bevestiging van het hele seizoen.”

Hoofd naar beneden bij Sven Kums na de nederlaag.
BELGA Hoofd naar beneden bij Sven Kums na de nederlaag.
Ook Kayembe (l) en Didillon balen.
BELGA Ook Kayembe (l) en Didillon balen.83 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rik cappelle

  Weet ge waar ik van wakker lig Deploige ? Dat mensen zoals jij nog steeds niet mijn naam correct kunnen schrijven ondanks al die noten op uw zang hier voortdurend tegenover iedereen.

 • Norbert Deploige

  Rik Capelle........slaap jij wel goed ? Van alle punten die ze vorig jaar en zeker in het kampioenschap met Preud’Homme als trainer.......gekregen en bestolen hebben is laf en wraakroepend geweest. De ganse Club , supporters, spelers, staf, media , bestuur en trainer intimideerden toen alles en iedereen......een schande was het toen.

 • Johan Maes

  Nu is er de VAR en natuurlijk iets moeilijker voor brugge om kampioen te worden !! En toch proberen ze alweer om iets te vinden om toch nog die titel te pakken via alle mogelijke omwegen !!

 • Maria de swert

  Scheidsrechter ziet het niet , lijnrechter evenmin maar de VAR ziet het met een vergrootglas , Proficiat !

 • john dewit

  Rik ik begrijp je maar je moet ook kunnen toegeven dat jullie vorig seizoen dikwijls voordeel gehad hebben . Jullie konden ook een strafschop tegen gekregen hebben niet dat ik dat zelf nodig zou vinden ! Een eerlijke rsca sup die hoopt dat dit seizoen snel voorbij is !!