Jacky Mathijssen volgt Ivan Leko op bij OHL

BELGA
Jacky Mathijssen volgt de eind november ontslagen Ivan Leko op als hoofdcoach bij tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven. De 51-jarige Limburger ondertekende op Den Dreef een contract voor anderhalf seizoen. Dat maakte Oud-Heverlee Leuven vandaag bekend.

"Met de Dilsenaar halen we een ervaren vakman binnen die een bekerfinale betwistte met Sint-Truiden, stuntte met een vierde plaats bij STVV en een vijfde stek bij Sporting Charleroi. Met Club Brugge eindigde Mathijssen twee keer op de derde plaats. De ex-doelman zal op 29 december zijn eerste training leiden en nadien met zijn spelersgroep op stage trekken naar het Spaanse Oliva", klonk het in de mededeling van OHL.

Mathijssen moest in het tussenseizoen omwille van budgettaire redenen opstappen bij de Griekse tweedeklasser Fostiras. Sindsdien was hij op zoek naar een nieuwe club. In de tweede helft van 2013 was hij aan zijn Grieks avontuur begonnen. Voordien was hij aan de slag bij onder andere Charleroi, Club Brugge, Lokeren en Beerschot.

Mathijssen moet de Leuvenaars opnieuw naar de top van het klassement loodsen. Het seizoen begon veelbelovend met de eerste periodetitel, maar sindsdien gaat het bergaf. OHL is vorig weekend met de zesde plaats de winterstop ingegaan, met veertien punten achterstand op leider Sint-Truiden.