In het spoor van de Red Flames in Benin: bekijk de hoogtepunten van hun voetbalmissie in Afrika

Voetbal kan levens veranderen. Met die overtuiging zijn Red Flames Janice Cayman en Julie Biesmans op voetbalmissie getrokken naar Benin. De Belgische voetbalsters zetten in West-Afrika hun schouders onder een project van ngo Plan International België dat vrouwen via voetbal de kans probeert wil geven om uit hun isolement te komen.

Bekijk HIER een ruime reportage over de trip van Janice Cayman en Julie Biesmans naar Benin. 

De Red Flames steunen het Impact’elle-project dat Plan International België heeft opgezet in Benin al sinds 2015. 1 op de 3 meisjes trouwt er voor haar achttiende en tienerzwangerschappen zijn schering en inslag. 

Via het voetbal proberen Plan en de Red Flames de meisjes de kans te geven om een andere weg in te slaan. Ze krijgen kwalitatieve trainingen en worden vooral ook aangemoedigd om - in een gemoedelijke sfeer - over heikele thema’s als kindhuwelijken te praten. De jongeren, hun ouders, de dorpshoofden en hun leerkrachten sensibiliseren over dergelijke thema’s is het uiteindelijke doel. 

Om de voetballende meisjes een hart onder de riem te steken, trokken Cayman en Biesmans dus naar West-Afrika. Ze spraken er met meisjes die via het project aan hun voetbaldroom timmeren en speelden zélf voor het eerst in het leven kerstvoetbal. “Een ervaring om nooit te vergeten.”

Begin december heeft Plan International de ‘1.000 Meisjes Countdown’ op gang getrapt. De ngo wil met dat project zo snel mogelijk Plan Ouders vinden voor 1.000 meisjes. Zelf ook interesse om te helpen? Dat kan HIER!

Cayman en Biesmans met Samirath en Lima, twee voormalige Plan Kinderen die nu via het Impact’elle project aan hun voetbaldroom timmeren.
Plan International België Cayman en Biesmans met Samirath en Lima, twee voormalige Plan Kinderen die nu via het Impact’elle project aan hun voetbaldroom timmeren.
Plan International België
Voor Julie Biesmans was het de eerste keer dat ze Kerstmis niet met haar familie vierde.
Plan International België Voor Julie Biesmans was het de eerste keer dat ze Kerstmis niet met haar familie vierde.
Cayman en Biesmans na de match. Ze hadden nog truitjes en broekjes meegenomen voor alle speelsters.
Plan International België Cayman en Biesmans na de match. Ze hadden nog truitjes en broekjes meegenomen voor alle speelsters.
Plan International België