Igor De Camargo maakt er met twee goals in Union tweestrijd tussen KV Mechelen en Beerschot-Wilrijk van

Igor De Camargo bezorgde KV Mechelen met twee goals een belangrijke driepunter.
BELGA Igor De Camargo bezorgde KV Mechelen met twee goals een belangrijke driepunter.
De tweede periode in 1B stevent af op een tweestrijd tussen KV Mechelen en Beerschot-Wilrijk. Na de zege van paars-wit zaterdagavond in Roeselare (1-2), won geel-rood met dezelfde cijfers de topper bij Union. Beide ploegen tellen 17 punten, Union lijkt uitgeteld en volgt al op 8 punten. Igor De Camargo kroonde zich met twee kopbalgoals tot matchwinnaar.

Een beladen partij in het Dudenpark, de incidenten tijdens en na de wedstrijd in de eerste periode indachtig. Toen raakten de T2's Vanderbiest en Ramdane slaags. Beide ploegen misten een sterkhouder wegens schorsing: Union topschutter Youssouf Niakaté, KV Mechelen motor op het middenveld Joachim Van Damme. Bovendien kon Union ook geen beroep doen op Percy Tau, die nog niet teruggekeerd is uit Zuid-Afrika.

Ferber in verbeten duel met Mera.
Photo News Ferber in verbeten duel met Mera.

De Mechelaars kenden een droomstart: Kaya werd vrijgespeeld door De Camargo, waarna de spits moederziel alleen de voorzet van de ex-speler van Zulte Waregem kon inkoppen. Bij Union klaagden ze over een fluitje van de scheids dat er niet was. De reactie van de thuisploeg mocht er wezen, al hadden ze een foutje van doelman Verrips nodig om gelijk te komen. Selemani zag zijn schot in de verste hoek binnengaan. Maar Union was de betere ploeg en had pech toen ref Verboomen na een fout van Verrips op Mehlem de bal net buiten de zestien legde. 

De Camargo kopt de 0-1 binnen.
Photo News De Camargo kopt de 0-1 binnen.
Faiz Selemani viert met fopspeen na zijn gelijkmaker.
BELGA Faiz Selemani viert met fopspeen na zijn gelijkmaker.

KV Mechelen kon voor de winterstop steevast rekenen op geweldige acties van Storm op de linkerflank en ook het erg drassige Dudenpark was zijn terrein. Op slag van rusten kopte De Camargo nog naast, op het uur verzilverde de spits wel een geweldige assist van Storm: 1-2. De twaalfde goal van het seizoen voor De Camargo, die daarvoor al een goeie kans onbenut had gelaten. Via Engvall had KVM dé kans om het helemaal af te maken, maar de Zweed raakte niet voorbij Saussez waardoor het spannend bleef. Zeker in het vijfde kwartier ontwikkelden de Brusselaars heel wat druk. Ferber trapte de beste kans op Verrips. Union kan later deze maand nog revanche pakken, wanneer beide ploegen elkaar ook ontmoeten in de halve finales van de Cup.

Photo News

KV Mechelen won al de eerste periode. Als geel-rood ook de tweede periode wint, maken ze een finaleduel voor promotie naar 1A overbodig. Op zaterdag 26 januari staat de kraker tussen beide ploegen op het Kiel op het programma.

De Witte stopt Mehlem onder de zoden.
BELGA De Witte stopt Mehlem onder de zoden.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peeters Freddy

  De beste ploeg heeft verdiend gewonnen. @Dimme Podeveyn wat heeft Vandebiest zondag fout gedaan ?.

 • Jan Dewolf

  Het is niet ondenkbeeldig dat KV Mechelen nu ook de tweede periode wint en de finale van de Beker haalt . Dan speelt het zijn laatste competitiewedstrijd op 3 maart en moet dan bijna 2 maanden zonder wedstrijd met inzet wachten om op 1 mei de bekerfinale te spelen . Om de spelers gedurende die 2 maanden te blijven motiveren kan dat tellen .

 • Jochen De jongh

  Ben geen supporter van beide maar deze wedstrijd had weer een ferme geur !! Tegen union dan !!

 • FRANK BERTELS

  Het is duidelijk dat union niet mocht winnen . Competitie is al beslist

 • DIMME PODEVYN

  Vanderbiest zit er WEER tussen! Eens een vechtersbaas altijd een vechtersbaas! Zouden ze diene is ni beter levenslang schorsen!