Ibrahim Salou tekent voor tweedeprovincialer Destelbergen

Ibrahim Salou (hier bij Club Brugge)
BELGA Ibrahim Salou (hier bij Club Brugge)
De Oost-Vlaamse tweedeprovincialer FC Destelbergen heeft deze middag een opvallende transfer aangekondigd. De club neemt namelijk Ibrahim Salou in huis, de Ghanese Belg die tussen 2006 en 2008 nog het mooie weer maakte bij Club Brugge. Vanaf januari 2015 is hij speelgerechtigd.

Het was onder meer Frédéric Dupré, voormalig ploegmaat van Salou bij Zulte Waregem en tegenwoordig trainer bij FC Destelbergen, die voor de overgang van zijn maatje zorgde. "Thanks my friend", schreef Dupré (ex-Standard en Sporting Lokeren) vandaag ook op Facebook.

De inmiddels 35-jarige Salou is aan een woelige carrière bezig. Hij zette zijn eerste stappen in eigen land bij King Faisal, een Ghanese eersteklasser, alvorens in 1998 overgenomen te worden door het Duitse TuS Wandsbek. Vandaar ging het in 2000 naar KFC Turnhout. Via KV Kortrijk (2004-2005) kwam hij bij Zulte Waregem terecht, waarmee hij het mooie weer in eerste klasse maakte. Zijn prestaties werden nauw opgevolgd door topclubs en uiteindelijk won Club Brugge de strijd om zijn handtekening.

Na twee seizoenen in het Jan Breydelstadion trok hij naar het Duitse MSV Duisburg. Vanaf dan raakte zijn carrière in het slop. Hij speelde nog voor het Deense Vejle, het Amerikaanse New York Red Bulls, en in ons land voor Oud-Heverlee Leuven, La Louvière en - tot vorige zomer - Hoogstraten VV.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels