Ga naar de mobiele website
^ Top

Hoofdsponsor DCA doet "sterke investering" in Beerschot-Wilrijk, bestuur blijft voorlopig

BELGA
1B-club KFCO Beerschot-Wilrijk heeft een "sterke investering" door hoofdsponsor DCA aangekondigd. Van een echte overname is geen sprake, zo benadrukt de club, aangezien het huidige bestuur behouden blijft, maar wel mogelijk aangevuld wordt vanuit het Kempense bouwbedrijf. Met de steun van DCA wil Beerschot-Wilrijk verder professionaliseren en de club uitbouwen met de ambitie om op korte termijn naar 1A te stijgen en daar een positie als eersteklasser te consolideren.

Beerschot-Wilrijk was al langer op zoek naar extra middelen met het oog op eventueel eersteklassevoetbal, aangezien de club momenteel nog vooral door vrijwilligers wordt gerund. De algemene vergadering heeft donderdagavond unaniem een voorstel van DCA goedgekeurd dat "voor de komende vijf jaar een aanzienlijke kapitaalsinvestering inhoudt". Exacte cijfers worden voorlopig niet bekendgemaakt.

"DCA was gecharmeerd door onze vier titels op rij en het enthousiasme van onze supporters", zegt bestuurder Walter Damen. "Het bedrijf neemt de club niet over in die zin dat het huidige bestuur en de supporters niets meer te zeggen zouden hebben. We hebben in DCA veeleer een vennoot gevonden, een mede-denker en mede-ontwikkelaar. De mogelijkheid tot nog bijkomende investeerders wordt ook behouden. We zijn fier dat er op deze manier een Vlaamse verankering in onze club aanwezig blijft en onze eigenheid behouden blijft."

DCA wil volgens Beerschot-Wilrijk onder meer werk maken van aanpassingen aan de infrastructuur van het oefencomplex van de club en aan een nieuw jeugdcentrum. Ook in de eerste ploeg zal geïnvesteerd worden.

BELGA
GMAX AGENCY12 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ben Passemier

  Het zal een stabiele 2de klasser blijven na gisteren avond!

 • Guido Delrio

  Rudolf, zolang er twee ploegen zijn in 't Stad kan je geen super grote aantrekken. Kijk wat er in het verleden met Opel is gebeurd. Na marktstudies hebben ze Standard ipv Antwerp gesponsord.

 • dretie munkies

  Een hartelijk te verwelkomen initiatief van een club die sympathieker overkomt dan grote rivaal Antwerp

 • rudolf jacobs

  en dat met de betonstop op komst,,,???? hadden toch beter de haven betrokken mijn gedacht,of een of ander IT bedrijf,maar ik hoop en wens den beerschot toch veel geluk

 • Peter Desmedt

  Scenario Van Noppen en co, en trouwens het is Wilrijk ...het geen er voor staat , bestaat niet meer sinds 1999.

Meld een bug