Hoofdaandeelhouder Beerschot-Wilrijk “heel blij”: “Het lijkt nu wel duidelijk dat de promotie ons niet meer kan ontglippen”

Francis Vrancken (archiefbeeld).
Jan De Meuleneir/Photonews Francis Vrancken (archiefbeeld).

Beerschot-Wilrijks hoofdaandeelhouder Francis Vrancken verklaarde begin maart al dat hij zeker was dat zijn club zou promoveren, desnoods via de groene tafel. Vrancken lijkt nu dus gelijk te gaan krijgen. “Officieel werden we nog niet op de hoogte gesteld door de voetbalbond, maar het lijkt nu wel duidelijk dat de promotie ons niet meer kan ontglippen”, reageert Vrancken. 

“Hoewel de vordering van de bond niet onverwacht komt, zijn we er vanzelfsprekend toch heel erg blij om. Tegelijk leef ik oprecht mee met de spelers en supporters van KV Mechelen. Zij zijn eigenlijk ook een jaar lang bedot geweest door sommige van hun eigen bestuurders. De betrokkenen dragen een verpletterende verantwoordelijkheid in deze zaak. Het zou hen sieren als ze nu mea culpa zouden slaan in plaats van de procedure nog wat verder proberen te rekken. Ik zou hoe dan ook niet graag in die mensen hun schoenen staan.”
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Meulders

  Hoe kun je nu staan verkondigen dat je de terechte winnaar bent, je bent op de tweede plek geeindigd Zielig is dit gewoon

 • Andre Verhoeven

  Op het veld had je het moeten doen,niet via via.Kan mij niet inbeelden dat je als hoofdaandeelhouder op zoiets fier kan zijn.

 • Lucien Peeters

  Waasland-Beveren en KV Mechelen trachten te ontsnappen door juridische spitsvondigheden, maar over de kern van de zaak (omkoping of poging tot) zwijgen ze blijkbaar in alle talen.

 • Kjell Van daele

  Beerschot was dit jaar niet de kampioen, mocht mechelen in 1 b moeten blijven zou er testmatch moeten zijn tussen beerschot en union!

 • René Janssens

  Volgend jaar terug derby Antwerp -Beerschot ??